AntoniFerdynand
Posiadacz elektryka
No względem standardowej TM3HL w cenie 205 tys. zł minus dotacja (18/27 tys. zł) czyli 178-187 zł na koniec nic sensownego nie dostanie w tej wielkości, mocy i wyposażeniu. Też rozważałem ID.4 ale nie ma tu porównania co się dostaje za te same pieniądze abstrahując że jak chcesz relatywnie niskie auto z niższym oporem powietrza to ID.4 bardziej przypomina SUVa i TMY.O KIA nikt nic nie pisał (ich oferta jest beznadziejna).
VW ma aktualnie "special edition", który wychodzi taniej niż podstawowa oferta (i te pakiety ma), dodatkowo te 5% jeszcze da się zdjąć z ceny (dopytywałem dealera).
Nie wychodzi jakoś specjalnie drożej. Chyba, że naszym argumentem jest moc - co rozumiem.
Używałem TMY (TM3 - niestety nie) oraz ID4. Wybór dla mnie nie jest oczywisty, jak tutaj jest to przedstawiane. W Tesli co mi brakowało -> już wymieniłem. Co do Matrixów - nie mają one podejścia do tych w VAG. Ogólnie w Tesli wszystko niby jest (po apdejtach), ale nie działa to tak jak wtedy kiedy porównywałem do konkurencji.
Wiele sensownie wyposażonych aut nie mieści się w dotacjach a więc na dzień dobry jest droższych o te 18-27 tys.
Wiem że szklany dach nie jest elementem must have, podobnie jak elektrycznie otwierana klapa bagażnika ale już programowalne ustawienia fotela, ogrzewanie tylnej kanapy i dodatkowo wentylacja przednich foteli może mieć znaczenie. Wydaje mi się że w standardowej konfiguracji ID.4 nie miał lamp matrycowych ale może się mylę. Audio też mi jakoś gorzej grało w podstawie VW ale to odczucia subiektywne.