2024.8

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Pojezdzone wczoraj wieczorem miasto i poza miastem wieczorem i w nocy.
Nie wdając się w niuanse, przepaść na plus w porównaniu do tego jak przełączanie długie/krotkie działało wcześniej. Przez 2h i 90km nie miałem ani jednej sytuacji bym kogoś oślepił, sam widziałem wszystko co trzeba. Samo doświetlanie, wycinanie itp działa bardzo dobrze - premium rozwiązanie to nie jest jak w Mercedesie czy VW (nie mówię, że VW to premium), ale jak na darmowy upgrade po roku użytkowania i to taki, na który nie liczyłem to… zaczynam rozumieć skąd się bierze “kościół Elona”:
Wyprodukuj coś niedorobionego i sprzedaj nie mówiąc o niedoróbkach. Potem popraw niektóre niedoróbki, a z wdzięczności wybaczą ci pozostałe wraz z niespełnionymi obietnicami.

Genialny marketing (wbrew pozorom) - tylko czekać jak ktoś go skopiuje w np. w polityce :-(.

Jedna może uwaga: z trybu “krótkie/dzienne” przełącza się dość późno i o ile w nocnym mieście to jest ok bo nie jedzie na długich przez miasto, to poza miastem o zmierzchu już mi brakowało długich, a ten jechal dalej na “krótkie/dzienne”. Dosłownie o 1-2 minuty wcześniej bym włączył.

Kazdy sam oceni, ale jako całość muszę przyznać, że w motoryzacji pierwszy raz doznałem takiego nieoczekiwane pozytywnego zaskoczenia.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Kurde od przedwczoraj tak mam. A bardzo czekam na tą aktualizację :)

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Kurde od przedwczoraj tak mam. A bardzo czekam na tą aktualizację :)
Podobno dość duży i szeroki problem, na niemieckich forach również wałkują ten problem. Ja nie miałem powiadomienia ale szukał mi w aucie aktualizacji chyba 10 minut i odpuściłem wtedy. Było to w tym samym czasie co Wy mieliście powiadomienie w telefonie

nabrU

Moderator
Skrin wstawiony tutaj jest właśnie po powiadomieniu o nowym sofcie w apce. Samochód (po wejściu do niego) sprawdzał dostępność nowej wersji dość długo (10-15 min) i stwierdził, że nic nowszego się nie należy - to było w piątek, do dzisiaj cisza.

Bronek

Pionier e-mobilności
Jazda Kołobrzeg - Koszalin
v 11.1 2024.8.7
Trzy fantomy tam gdzie ich nie było .
Wycieraczki po suchym 1x po kilku km. Pogoda wiadomo, letnia.
Zwolnienie, jak z tylu leciał lewym szybko, tak jaby pozwalala się lepiej wyprzedzić ze 130 zwolniła o ok 20 km/h.
Jeden komunikat, że wykryto obejście bezpieczeństwa . A to nie byla prawda.
Komunikat o braku Asystenta ( nie chciała sama wyprzedzać)
Czyli normalnie jedno OK drugie takie sobie i coś tam do dupy.. Jak to u Tesli bywa. Wszystko przeszło po jakim czasie i powrót był bez sensacji. Ale trzeba wiedzieć, że Tesla czasem tą samą drogę traktuje rożnie w zależności od kierunku jazdy. Raz ma limit np a raz nie raz ma nazwę a drugi raz jest nieznana
Do tego pozwalała mi na AP dać gazu powyżej ograniczenia.!
Nie wyłączyła mi AP jak dałem ok160km/h na 120 dozwolonych
To już dziwne?!
A wszystko na 40 km S6
Takie tam Wesołe Święta

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności