2024.8

Pepek

Posiadacz elektryka
To samo, w apce było, w aucie nic...
A tak z ciekawości - jak Wam w apce wyskakuje to po co dopiero w aucie instalujecie? Ja zawsze z apki od razu instaluję i przy kolejnym wejściu do auta mam gotowe.
No chyba, że to dlatego, że auto normalnie bez wi-fi jest i idziecie do auta, żeby mu tam dać np. hotspota z telefonu? Ale wtedy to bardzo dziwne, że to tak znika. 🤔 Chyba, że jakoś długa przerwa jest pomiędzy powiadomieniem w apce a pójściem do auta? Pytam tak z ciekawości o co tam może chodzić.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Coś na pewno zmienili, przez całe miasto nie włączył mi długich ani raz. Na autostradzie wyłącza też długie na oświetlonych fragmentach, w miejscach gdzie pamiętam że tego nie robił dawniej.
A to mi często nie wyłącza adaptacyjnych długich w mniejszych wiochach ale oświetlonych. A czasem nie włącza adaptacyjnych w warunkach kiedy by w sumie mógł. Ale to nit-pick z mojej strony

UseYbrain

Posiadacz elektryka

Mikołaj Kopernik

Posiadacz elektryka
A tak z ciekawości - jak Wam w apce wyskakuje to po co dopiero w aucie instalujecie? Ja zawsze z apki od razu instaluję i przy kolejnym wejściu do auta mam gotowe.
No chyba, że to dlatego, że auto normalnie bez wi-fi jest i idziecie do auta, żeby mu tam dać np. hotspota z telefonu? Ale wtedy to bardzo dziwne, że to tak znika. 🤔 Chyba, że jakoś długa przerwa jest pomiędzy powiadomieniem w apce a pójściem do auta? Pytam tak z ciekawości o co tam może chodzić.
Dokładnie tak, samochód stał na parkingu w galerii bez wi-fi. W apce cały czas info o aktualizacji a po wejściu do auta wszystko znika. Dzisiaj wieczorem było kolejne sprawdzenie aktualizacji i nic.

krzyss

Pionier e-mobilności
Wracając do analizy danych, to widać, że większy priorytet aktualizacji 2024.8.7 mają samochody, które wcześniej miały zainstalowane 2024.8.4. Co ma sens, bo zapewne 2024.8.7 zawiera przede wszystkim poprawki błędów, które wykryto w wycofanej aktualizacji 2024.8.4.

View attachment 16853
Nie prawda, mialem 2024.2 a dzis dostalem 2024.8.7

Pepek

Posiadacz elektryka
Dokładnie tak, samochód stał na parkingu w galerii bez wi-fi. W apce cały czas info o aktualizacji a po wejściu do auta wszystko znika. Dzisiaj wieczorem było kolejne sprawdzenie aktualizacji i nic.
Ciekawe, teraz cofając się myślami miałem kiedyś tak, że nie instalowałem od razu (byłem na wyjeździe i czekałem na powrót do domu), ale info o aktualizacji było i w apce i w aucie i parę dni później normalnie update poszedł.
3 minuty. :D
A to już mega dziwne.
Rozumiem, że pewnie restart z rolek był? Rozważyłbym go, ale gdzieś tak >24h po ostatnim sprawdzeniu aktualizacji widocznym w aucie.

Kszychu

Pionier e-mobilności
A to mi często nie wyłącza adaptacyjnych długich w mniejszych wiochach ale oświetlonych. A czasem nie włącza adaptacyjnych w warunkach kiedy by w sumie mógł. Ale to nit-pick z mojej strony
W sumie zwróciłem dzisiaj na to większą uwagę dzisiaj w jakich warunkach one gasną. Moje auto nie reaguje na światło lamp sodowych, tylko na ledy. Chyba nie mają lamp sodowych w Kaliforni ;)