TM3 Standard Range Plus - Dostawa Wrzesień 2021

newbe

Posiadacz elektryka
Ja to w sumie nie wiem, czy ładować auto do 90% czy do 80% niby aplikacja pokazuje, że do 90% spokojnie jako codzienny użytek ale gdzieś czytałem że jednak lepiej 80% jak nie ma potrzeby.
Jak chcesz mieć pełną rekuperację to ustaw limit ładowania na 80%...
PS: podpinam codziennie auto w garażu każdego razu jak wjeżdżam. Przeważnie limit to 80%, a poniżej 10% prawie nigdy nie schodzę. Po 22 tys.km mam znikomą degradację, głównie widoczną tylko przez Tes*Lax..

Last edited:

Trydent

Zadomawiam się
Gdyby ktoś zamawiał teraz SR+ to dostawa dopiero w grudniu.
Zamówiłem 3 września, dzisiaj zadzwoniła Pani z tesli, że dostawa dopiero w grudniu, chyba że chcę biały z białym wnętrzem, to mają jeden egzemplarz w Warszawie.

Trydent

Zadomawiam się
Jak rozmawiałem z kobietą z Radzymińskiej, to powiedziała, że nie nie może ani potwierdzić, ani zaprzeczyć, że będzie bateria 60kWh. Może od 1 października, tj. z początkiem Q4 pojawi się na stronie zwiększony zasięg.

newbe

Posiadacz elektryka
Jak rozmawiałem z kobietą z Radzymińskiej, to powiedziała, że nie nie może ani potwierdzić, ani zaprzeczyć, że będzie bateria 60kWh. Może od 1 października, tj. z początkiem Q4 pojawi się na stronie zwiększony zasięg.
To wszystko płoteczki oparte na szczątki informacji.
Jeden gość w komentarzach Bjorna twierdził że LR z Chin obecnie już mają montowane pakiety 82 kWh, które dotrzą do EU w dostawach Q4. Może to samo z bateriami LFP, niewiadomo...
Albo będzie mieszanka 55/60 kWh w grudniowej dostawie, może nawet najpierw pakiety 60 kWh będą zabłokowane na 55 kWh, albo najpierw ma być wyprzedane Inventory w Zachodniej Europie z pakietami 55 kWh. Tesla jak Tesla...
Ja bym liczył że od Q1 22 już będzie oficjalnie nowy zasięg na stronie i wszyscy SR+ będą z powiększonym pakietem...
Ale z nowym pakietem argument że eNiro ma lepszy zasięg niż Model 3 SR+ chyba odpadnie... No i ID.3 58 okaże się mocno z tyłu ze wzgłędu na większe zużycie oraz degradację...

slack

Fachowiec
Dzis odebrałem, wprawdzie wariant LR, ale jestem pozytywnie zaskoczony jakoscią wykonania. Wiele poprawili, w tym to nieszczesne laczenie paneli wewnatrz na podsufitce z tylu. Tylne swiatla juz z szerokimi kierunkowskazami, jest podswietlanie ambient.

krzyss

Pionier e-mobilności
Dzis odebrałem, wprawdzie wariant LR, ale jestem pozytywnie zaskoczony jakoscią wykonania. Wiele poprawili, w tym to nieszczesne laczenie paneli wewnatrz na podsufitce z tylu. Tylne swiatla juz z szerokimi kierunkowskazami, jest podswietlanie ambient.
Wow ! zmienili te swiatla z tylu ??? no prosze to sporo sie zmienia jednak caly czas :D

slack

Fachowiec
Jakoś tak to teraz wygląda
20210923_205128(1).jpg