TESLA - ciekawostki

Pepek

Posiadacz elektryka
Tesla integruje w samochodzie zamawianie jedzenia/zakupów do Superchargera.
Do samego SuC to jeszcze nie robiłem, ale w Ciechocinku dość często bierzemy z McD - wtedy też właśnie zamawiamy z apki po drodze i zajeżdżając odbieramy gotowe, żeby pod SuC sobie skonsumować - 2-3 minuty ekstra i jest git. Jakby czekało na SuC można by te 2-3 minuty zaoszczędzić. :)

pmlody

Pionier e-mobilności
Do samego SuC to jeszcze nie robiłem, ale w Ciechocinku dość często bierzemy z McD - wtedy też właśnie zamawiamy z apki po drodze i zajeżdżając odbieramy gotowe, żeby pod SuC sobie skonsumować - 2-3 minuty ekstra i jest git. Jakby czekało na SuC można by te 2-3 minuty zaoszczędzić. :)
Oszczędzić minuty, które spędzisz siedząc w aucie i ładując? :D

Bronek

Pionier e-mobilności
Oszczędzić minuty, które spędzisz siedząc w aucie i ładując? :D
Chgw co On tam w aucie na postoju woli robić? :)

Zresztą to żarcie należy szybko zamówić , szybko zjeść , szybko wydalić i szybko o nim zapomnieć. A i tak da o sobie znać w postaci utraty części zdrowia.
100x razy wolę kanapkę z Żabki. A w Ciechocinku jest Sklep to se biobanana lub marchewkę jak zźwierze zeżreć wolę :)

Michal

Moderator
Tylko te kanapki są ok. Rzeczy na ciepło są słabe
Weggery (wegańskie burgery) są pycha. Tylko muszą być dobrze podgrzanie, więc trzeba tego pilnować - 1x wegger to 45 s grzania, a dwa 1m30s, trzy 2m15s, a niestety często wstawiają dowolną ilość na 45 s :p
Dobrze, że w Poznaniu przy SuC jest kilka żabek, to można poszukać gdzie mają.

Bronek

Pionier e-mobilności
Tylko te kanapki są ok. Rzeczy na ciepło są słabe
Tutaj to, tam tamto. No to trzeba się najeździć.Kiedys była dobra kawa na BP, do czasu jak im ekspresy nie spleśniały, lub poszli w oszczędności? Teraz to taka sobie.

No cóż trzeba oprócz kabli, kanapki i termos zabierać.

p0li

Pionier e-mobilności
za czasow mojej mlodosci na BP to sie jezdzilo na hot-dogi z kabanosikiem i sosem czosnkowym
dodatkowo wtedy programy lojalnosciowe byly takie ze taki hot-dog to bylo 700 punktow - a za 40tys punktow odebralem kolbowy ekspres do kawy Krupsa :)

rawier

Posiadacz elektryka
Tutaj to, tam tamto. No to trzeba się najeździć.Kiedys była dobra kawa na BP, do czasu jak im ekspresy nie spleśniały, lub poszli w oszczędności? Teraz to taka sobie.

No cóż trzeba oprócz kabli, kanapki i termos zabierać.
Ja zainwestowałem w wacaco nanopresso :) z przystawką na podwójne espresso. Przed trasą przygotowuję sobie świeżą kawę w koszyczkach. Potem pozostaje tylko zagotować wodę, zalać pojemnik, i popompować trochę kciukiem 😂 Satysfakcja gwarantowana i kawa taka jaką lubisz... A pewnie i w kamperze czasami może się przydać.

Najnowsze dyskusje