Holiday Update - spekukacje

Bronek

Pionier e-mobilności
Testowo dałem to przesuwanie na przyciski ekranowe w apce s3xy (przedni prawy) i to jest do kitu. Skacze po pół centymetra. Przesunięcie.
Olalem inne funkcje fotela, bo to nie dziala w spósob ciągły a impulsowo , więc aby przesunąć o istotną odległość, to z 15g20x trzeba kliknąć. Dupa tam.

Last edited:

chewbacca

Posiadacz elektryka
highland ma możliwość przesuwania fotela pasażera z tylnego ekranu, mifrendy skopiowały tę funkcjonalność w swoich ekranach pod warunkiem że wepniesz się w sterownik tego fotela. mam w swojej 3 2019 od miesiąca i działa dobrze. jako kierowca też mogę się obrócić za siebie i z ekranu tylnego przestawić fotel pasażera, łatwiej niż próbować sięgać w przyciski z boku fotela
Wiem. Ale chodzi o to, że nowa funkcjonalność SEXY Buttons pozwala na regulację tego fotela bez wpinania się w elektrykę fotela. Wystarczy sam commander na OBD Także w przedliftach (nie-highlandach). Chyba, że coś źle rozumiem.

danielm

Pionier e-mobilności
Wiem. Ale chodzi o to, że nowa funkcjonalność SEXY Buttons pozwala na regulację tego fotela bez wpinania się w elektrykę fotela. Wystarczy sam commander na OBD Także w przedliftach (nie-highlandach). Chyba, że coś źle rozumiem.
z tego co kiedyś zrozumiałem Elona to fotel pasażera w przedlifcie nie jest w żaden sposób połączony z szyną więc się nie da ale ludzie chcieli to w highlandzie jest połączony z szybą danych więc się da. ale Elon kiedyś mówił że głośnika do boomboxa się nie da a potem tesla zaczeła oferować dodawanie głośników

chewbacca

Posiadacz elektryka
z tego co kiedyś zrozumiałem Elona to fotel pasażera w przedlifcie nie jest w żaden sposób połączony z szyną więc się nie da
Nie do końca. Elon twierdził że jest połączony (i na podstawie danych zrezygnowali z podparcia lędźwiowego u pasażera bo widzieli, że ludzie nie używają). Ktoś na reddicie mu wytknął, że Elon kłamie bo rozbebeszyli fotel pasażera i niby nie ma połączenia z danymi. @ciastek to zacytował "kilka" postów wyżej.

Dlatego się teraz dziwie, że w SEXY Buttons to chyba działa. Chyba, że jednak Elon nie kłamał (#elonufamtobie) albo ludzie z Sexy Buttons jakoś to ominęli.

danielm

Pionier e-mobilności
Nie do końca. Elon twierdził że jest połączony (i na podstawie danych zrezygnowali z podparcia lędźwiowego u pasażera bo widzieli, że ludzie nie używają). Ktoś na reddicie mu wytknął, że Elon kłamie bo rozbebeszyli fotel pasażera i niby nie ma połączenia z danymi. @ciastek to zacytował "kilka" postów wyżej.

Dlatego się teraz dziwie, że w SEXY Buttons to chyba działa. Chyba, że jednak Elon nie kłamał (#elonufamtobie) albo ludzie z Sexy Buttons jakoś to ominęli.
gdyby to działało nie musiałbym ciągnąć kabla od ekranu chińczyków do sterownika fotela pasażera :)

pmlody

Pionier e-mobilności
gdyby to działało nie musiałbym ciągnąć kabla od ekranu chińczyków do sterownika fotela pasażera :)
Co ci sprawdzic, poki auto mam pod ręką? ;)

jaggred

Zadomawiam się
W highlandzie da sie poruszac fotelem pasazera z tylnego ekranu. wiec musi byc wpiety w szyne (chociaz nie kazdym parametrem, wiec cholera go wie)

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Póki co w Xie chodzi tylko pochylanie oparcia w przód tył zgodnie z instrukcją. Reszta "cyka"po kawałeczku, więc nie ma co zatrzymywać drugiim kliknięciem