W moim obecnym samochodzie jak założyłem Michelin wielosenozowe kilka lat temu objawy były bardzo podobne. Jak tylko wyjechałem od wulkanizatora i wjechałem na ekspresówkę, od 100 km/h w górę było głośne bicie w okolicy kół, przy ponad 120 km/h dodatkowo odczuwalne wibracje na kierownicy. Przez kilka miesięcy próbowałem dosłownie wszystkiego, zmarnowałem sporo kasy i nerwów odwiedziłem wiele serwisów i nic. Pomogła dopiero zmiana opon na inną markę, to momentalnie rozwiązało problemy z biciem i wibracjami.Hankooki ion to opony o klasę wyższe od tych michelinow. Dodatkowo sporo osób zgłasza problemy z biciem kierownicy właśnie na 18". Poczytaj zagraniczne fora, nie suche testy, ja bym szedł w hankooki ion , bardzo dobre i ciche opony.
Dziękuję za udostępnienie. Powiem szczerze to trochę ostudziło mój entuzjazjm do Tesli 3. Jeszcze dwa dni temu byłem w 100% zdecydowany na zakup a teraz zaczynam trochę się wahać.Wygląda jednak, że problem wibracji w HL dotyczy zarówno 18" jak i 19":
![]()
Cientos de Tesla Model 3 Highland con un misterioso problema de vibraciones: propietarios devolviéndolos
La compra de un coche siempre es un momento importante y la recepción del mismo…www.autonocion.com
Jeszcze dwa dni temu byłem w 100% zdecydowany na zakup a teraz zaczynam trochę się wahać.
to nie jest kwesta przesady, albo się czuje te wibracje, albo nieNie przesadzaj, na forach piszą zazwyczaj ludzie którzy mają jakieś problemy.
Problem w 3 z zawieszeniem jest, a rozwiązania póki co nie ma.