2024.14

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Ja się troche znieczuliłem na pikanie i napis stop, przez to że nie mam wybrukowanego podjazdu do garażu, a cofanie na ubitej trawie często gęsto skutkuje pikaniem i stopami. A jak już chodzi o sam podjazd tyłem w ciasny garaż to nadal jednak bardziej zwracam uwagę na lusterka i kamery. U mnie ten widok bardziej sie sprawdza na mieście, np niskie pojawiajace się znikąd słupki, kosze na śmieci, i inny badziew który można przeoczyć.

A tak najbardziej to w tej wizualizacji podobają mi się pasy na parkingu, zdecydowanie ułatwia to parkowanie w ciasnych miejscach i daje większe poczucie pewności że się nie wystaje. Szkoda tylko że nie widzi wybrukowanych miejsc parkingowych i chyba raczej nie będzie widział (coś mi się wydaje że w Kaliforni nie mają takich miejsc, ale nie byłem więc może się mylę :D)
A to dźwięk to w sumie wyłączyłem na samym początku :D
Spoko, ja też nie mam :coffee:
wykrakałem Nam ostatnio 🤷‍♂️

pmlody

Pionier e-mobilności
wykrakałem Nam ostatnio 🤷‍♂️
Do not care. Zależało mi na adaptacyjnych światłach, bo wtedy sporo po nocy jeździłem. W tej aktualizacji nie ma nic, na co nie mogę poczekać :D

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Do not care. Zależało mi na adaptacyjnych światłach, bo wtedy sporo po nocy jeździłem. W tej aktualizacji nie ma nic, na co nie mogę poczekać :D
Ja chciałem spróbować tiktoka nagrać z nowościami aby zobaczyć jakie zasięgi będą ale Elon nie chce abym został tiktokerem, może i dobrze?

dawidgora

Posiadacz elektryka
Mam od wczoraj i ogólnie na plus, ale nowe miejsce paska rekuperacji mi nie siedzi, bo przy moim ustawieniu fotela i kierownicy, zasłaniam sobie ręką... Pozostałe rzeczy są fajne. Może jeszcze mógłbym polemizować nad sensem przenoszenia ikonek typu SOS, łączność z aplikacją, która dodatkowo powoduje przesuwanie się pozostałych ikon co 10 sekund (używając apek typu Tessie itd, ikonka łączności z aplikacją wyświetla się co ok 10 sekund) - wolałem jak po lewej była tylko temperatura, godzina i kłódka do otwierania auta.

rawier

Posiadacz elektryka
Też mi dziś wleciał update na intela ale nie miałem okazji jeszcze z nim jechać (bawiłem się tylko chwilę w garażu). Nie zauważyłem w menu wspomnianej w opisie aktualizacji funkcji odpowiedzialnej za włączanie sygnalizacji dźwiękowej o fotoradarze. Masz to u siebie? Czy też nie i w sumie to nic nie trzeba włączać a sygnalizacja i tak będzie (błąd w opisie aktualizacji)?
View attachment 17858View attachment 17859
Poza tym chciałem zapytać czy do naszych aut wlatuje ten tryb pełnoekranowy wizualizacji autopilota (jakby co to nie mam ani EAP ani FSD)? Z tego co zrozumiałem na notateslaapp to niby tak no ale w opisie aktualizacji nic na ten temat nie było. Na szybko w garażu po wrzuceniu D też nie udało mi się tego wywołać…
Może spróbuj reset z rolek zrobić. Skoro w opisie masz dźwięk fotoradaru to i opcja powinna się pokazać. Tryb pełnoekranowy wrzucasz przeciągając wizualizację za krawędź w prawo - jeśli nie masz to chyba tego nie wrzucili do MCU z Intelem.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Może spróbuj reset z rolek zrobić. Skoro w opisie masz dźwięk fotoradaru to i opcja powinna się pokazać.
Pierwsze co zrobiłem oczywiście. I opcji dalej nie ma :-(
Tryb pełnoekranowy wrzucasz przeciągając wizualizację za krawędź w prawo - jeśli nie masz to chyba tego nie wrzucili do MCU z Intelem.
No właśnie próbowałem i nie chciało się rozszerzyć. Myślałem jeszcze czy może to działa np. w trybie jazdy na AP albo wymaga EAP lub FSD.... Bo jak już wspomniałem - narazie bawiłem się tylko w garażu z wrzuconym trybem D. I trochę mi się smutno zrobiło :p i

rawier

Posiadacz elektryka

No właśnie próbowałem i nie chciało się rozszerzyć. Myślałem jeszcze czy może to działa np. w trybie jazdy na AP albo wymaga EAP lub FSD.... Bo jak już wspomniałem - narazie bawiłem się tylko w garażu z wrzuconym trybem D. I trochę mi się smutno zrobiło :p i
a Premium Connectivity masz wykupione?

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka

Na 100% Intel nie dostał wizualizacji pełnoekranowej.

Jeżeli chodzi o Premium Connectivity to wpływa jedynie na brak Progres Baru dla trasy. Co jest logiczne bo skąd ma wiedzieć o korkach na trasie :)