nabrU
Moderator
Chcialbym tylko zwrocic uwage na to, ze w NO jest drozej niz 4.55 NOK.
Chyba w przypadku non-Tesla...
Chcialbym tylko zwrocic uwage na to, ze w NO jest drozej niz 4.55 NOK.
Nie.Chyba w przypadku non-Tesla...
Nie.
Ja nie wiem, czy ja piszę niewyraźnie, czy może ktoś tu tak bardzo chce zareklamować swój link do refferali, że cała logika uchodzi bokiem.
Więc jeszcze raz, powoli:
Jeśli jeździmy po Europie samochodem elektrycznym, to niezależnie czy ładujemy się na SuC, czy na Ionity, komfort ładowania i ogólnej podróży jest bardzo zbliżony. Kropka.
Ale skoro przy wyjaśnieniu i braku innych argumentów teraz doczepiłeś się ceny, no to proszę bardzo. SuC miały tanie ładowanie, a teraz Ionity dorównało. I tak, można brać fakturę.
*Wyklikałem po kilka lokalizacji w aplikacji Tesli i wziąłem szerszy zakres.
SuC Ionity (50zł) DE 0,41-0,50€ 0,39€ FR 0,32-0,38€ 0,33€ NOK 3,90-4,55NOK 3,00NOK CZ 10,50-12,00CZK 12,00CZK
Teraz czekam na doczepkę o kwotę abonamentu, bo przecież abonamenty w Tesli nie istnieją...ekhm premium connectivity
Teraz czekam na doczepkę o kwotę abonamentu, bo przecież abonamenty w Tesli nie istnieją...ekhm premium connectivity
Nie, możesz uruchamiać abonament na czas wyjazdu i potem z niego rezygnować. Różnica w cenie zwraca się już przy pierwszym pełnym ładowaniu jeśli dobrze kojarzę (granica jest około 80kWh? Więc 2 ładowania od połowy do pełna wiekszosci obencych modeli). Tak, nie jest to w żadnym stopniu niewygodne, nie musisz pisać listu z rezygnacją, itp.mam płacić rocznie 600 zł abonamentu abonamentu bo to bo nigdy nie wiem czy za tydzień gdzieś nie pojadę i czy zużyje więcej niż 400 kWh aby mi ten abonament się zwrócił ... faktycznie wygodne jak cholera
Bo aż nie chce mi się wierzyć, że ktoś nie mając żadnego interesu w tym, będzie tak zawzięcie wynosić Teslę na piedestał, a przy okazji, tak dla zasady, gnoić wszystko co Teslą nie jest. I to pomimo fajnych i zrównoważonych opinii innych, bardziej doświadczonych użytkowników różnych różnistych EV, jak np nabrU.jaka reklama linka ? ... tak cie to boli .... nie klikaj i masz pokój, poza tym teraz referele nic nie dają a mi się nie chce tego edytować
widać skończyły się argumenty to zaczęły się wymysły
tu jak widać pojechałeś po całości i pokazałeś swoją inteligencję 5 latka ...
Ehh, kultura. Fajna wizytówka z kim mam do czynienia.... absurd ? ... tak ale w twoim stylu i inteligencji 🤪
W stosunku do Tesli zwróci się po 400 kWh dlatego nie ma sensu ten abonamentNie, możesz uruchamiać abonament na czas wyjazdu i potem z niego rezygnować. Różnica w cenie zwraca się już przy pierwszym pełnym ładowaniu jeśli dobrze kojarzę (granica jest około 80kWh? Więc 2 ładowania od połowy do pełna wiekszosci obencych modeli). Tak, nie jest to w żadnym stopniu niewygodne, nie musisz pisać listu z rezygnacją, itp.
Widać skończyły się argumenty i wyobraźnia dla ionity to wycieczki osobiste zacząłeśBo aż nie chce mi się wierzyć, że ktoś nie mając żadnego interesu w tym, będzie tak zawzięcie wynosić Teslę na piedestał, a przy okazji, tak dla zasady, gnoić wszystko co Teslą nie jest. I to pomimo fajnych i zrównoważonych opinii innych, bardziej doświadczonych użytkowników różnych różnistych EV, jak np nabrU.
Ehh, kultura. Fajna wizytówka z kim mam do czynienia.