Pierwsza jazda Scenic

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
jeździłem w Poznaniu, salon jest obok punktu Tesli do jazd próbnych ;)

rekis

Nowy na Forum
Czesc. Może komuś przyda się moja opinia. Auto posiada duzo miejsca w srodku( mam 195 cm wzrostu i z tyłu siadam normalnie i mam jeszcze miejsce) Fajne materiały zostały użyte, nie jakis badziewiaty plastik. Prowadzi sie bardzo dobrze ogolnie kazda dziura, hopek nie czuc wogole.Ogólnie Renault zrobiło fajne auto. Duży bagaznik. Mówię tak bo mam obecnie hyuindai kona ev i tam jest coś ponad 300 litrow. Testowałem opcje full wypas. Ogolnie szukam auta rodzinnego i ono naprawde wpasowuje się w to co szukam. Oczywiscie auto biorę w leasingu na firmę.

S

Gość
Czesc. Może komuś przyda się moja opinia. Auto posiada duzo miejsca w srodku( mam 195 cm wzrostu i z tyłu siadam normalnie i mam jeszcze miejsce) Fajne materiały zostały użyte, nie jakis badziewiaty plastik. Prowadzi sie bardzo dobrze ogolnie kazda dziura, hopek nie czuc wogole.Ogólnie Renault zrobiło fajne auto. Duży bagaznik. Mówię tak bo mam obecnie hyuindai kona ev i tam jest coś ponad 300 litrow. Testowałem opcje full wypas. Ogolnie szukam auta rodzinnego i ono naprawde wpasowuje się w to co szukam. Oczywiscie auto biorę w leasingu na firmę.
to się chwilę wstrzymaj bo w salonie na dzień dobry miał być rabat 15k ale w tym ich bałaganie ktoś "zapomniał" no i może dobre finansowanie zrobią w leasingu

Belkot

Posiadacz elektryka
kilka dni temu udało mi się trochę pojeździć nowym sCennikiem ;) auto poza ceną 250k, jeździ znacznie lepiej od Megane, jest chyba poprzez inną baterię lepiej wyważony i nie wpada w podsterowność. bardzo fajne materiały wykończeniowe, system Googla z komendami głosowymi po polsku, obszerny tył, szklany dach, spory bagażnik i ogólne dobre wrażenie. jest cicho przy jeździe autostradowej, dobrze działający tempomat. zasięg powala przy baterii 28% prognozował 180km na testówce, podejrzewam 600km w mieście. niestety sCennik zabity na starcie wyceną po halucynogenach. Renault odstawcie leki!
To moze opisz cos wiecej. Jakie zuzycie przy jakich predkosciach, jak z halasem w srodku przy wiekszych predkosciach..

S

Gość
nie odważę się na więcej szczegółów, testowałem przy okazji jazd Teslami bo salon Renault jet blisko punktu Tesli.na pewno jest ciszej niż w Tesli i wygląda na to, ale to tylko odczucie, że zużycie ma na podobnym poziomie co 3 więc zasięg powinien być lepszy. układ jezdny bardzo przewidywalny i komfortowy, nie miałem odczucia jazdy FWD co w Stellantis jest normą. po minimalizmie Tesli nie za bardzo wiedziałem co robić z trzema wajchami po prawej stronie kierownicy ;) samochód sprawia wrażenie przedłużonego hatchbacka, jest poręczny w mieście i wzorowo trzyma się na trasie przy większych prędkościach około 120km/h. ja nie wiem może nie umiem w tempomat w Tesli ale mam nieodparte wrażenie bardziej cywilizowanej pracy tegoż w Sceniku. samochód mi się bardzo spodobał chociaż Megane też mi się podoba jako samochód ale już właściwości jezdne ma niepasujące do całości.ogólnie gdyby cena była normalna powiedzmy 180k w fullu to brałbym Scenika zamiast Tesli. niestety nie ma wersji AWD i nie będzie z tego co się dowiedziałem. bagażnik bardzo ustawny jak w hatchbacku. na wielki plus system googla, wszystko działa rewelacyjnie i jest świetna obsługa głosowa (wszystko rozumie poprawnie) samochód wart rozważenia ale nie za 250k bo w tej cenie masz TM3P HL i tutaj nie ma zmiłuj się bo czuć w Sceniku średniawe przyspieszenie, natomiast dla kierowców z chłodniejszym temperamentem bajka.

Makus

Pionier e-mobilności
to się chwilę wstrzymaj bo w salonie na dzień dobry miał być rabat 15k ale w tym ich bałaganie ktoś "zapomniał" no i może dobre finansowanie zrobią w leasingu
Ja czekam na maila z ich leasingu z ofertą. Oczywiście o rabacie nikt nie wspomniał ;)
Haka nie ma, mogą zamontować w serwisie ale jeszcze nie mają informacji za ile.

S

Gość
Ja czekam na maila z ich leasingu z ofertą. Oczywiście o rabacie nikt nie wspomniał ;)
Haka nie ma, mogą zamontować w serwisie ale jeszcze nie mają informacji za ile.
co prawda nie leasing ale może się komuś przydaPXL_20240604_122159126 (1).jpg

viallos

Pionier e-mobilności
Renault za ćwierć bańki 🤯 ... jak dla mnie Joke. W tej cenie możesz mieć BMW, Audi ...oczywiście o Tesli nie wspominając.