Tak, 1679,58 pln brutto sztukaWracając do tematu, czyli kół 19". Może orientujecie się czy można w serwisie dokupić po zakupie samochodu same koła 19" w tym dokładnie wzorze, który na Highland?
Tak, 1679,58 pln brutto sztukaWracając do tematu, czyli kół 19". Może orientujecie się czy można w serwisie dokupić po zakupie samochodu same koła 19" w tym dokładnie wzorze, który na Highland?
a propos pierwotnego pytania.
mam HL na 19. opony oryginalne były michelin. zamieniłem od razu na całosezonowe continental.
jeździ mi się świetnie, żadnych wibracji nie czuję.
z jednym się mogę zgodzić - prześwit mały i trzeba uważać na krawężnikach
Jeden rabin powie tak drugi rabin powie nie. A ja powiem że prześwit jest średni. Większość nowych krawężników jest wystarczająco nisko żeby spokojnie zaparkować sobie zarówno tyłem jak i przodem. Ale nadal sporo bardzo wysokich krawężników gdzie strach podjechać bliżejja na 19 miałem Hankooki a prześwit wydaje mi się ogromny - może dlatego że wszystkie inne auta mam obniżone![]()
Najgorsze że trudno to w praktyce zweryfikować biorac pod uwagę, ze "zimą jest zimno" i poza rodzajem gumy w tym samym czasie spada wydajność baterii. W sumie trzeba by jechać równolegle autem na zimówkach i letnichWięcej bo prawie 10% (tak słyszałem) traci się po założeniu zimówek.
oj tam, obecnie taki mamy klimat, można nie zauważyć zmiany pory rokuOj tam. ja jeździłem cały rok na zimówkach i nie widziałem wielkiego spadku zużycia po przejściu na letnie![]()
jeżdzę często na remontowanym odcinku s7 z płońska do warszawy. efekt jest taki, że w kilku miejscach (na niewyprofilowanych wgłębieniach w prowizorycznej drodze) obcieram podwoziem o jezdnię, chyba że zwolnię do 30-40 km/h. dla mnie ten prześwit jest mały.Jeden rabin powie tak drugi rabin powie nie. A ja powiem że prześwit jest średni. Większość nowych krawężników jest wystarczająco nisko żeby spokojnie zaparkować sobie zarówno tyłem jak i przodem. Ale nadal sporo bardzo wysokich krawężników gdzie strach podjechać bliżej
Bez względu na wielkość felgi obwód całego koła a w konsekwencji prżeswit jest identycznyjeżdzę często na remontowanym odcinku s7 z płońska do warszawy. efekt jest taki, że w kilku miejscach (na niewyprofilowanych wgłębieniach w prowizorycznej drodze) obcieram podwoziem o jezdnię, chyba że zwolnię do 30-40 km/h. dla mnie ten prześwit jest mały.