Michał spod Krakowa
Pionier e-mobilności
bez WiFi przyjdą tylko aktualizacje związane z bezpieczeństwemMam szybkie pytanie czy masz samochód gdzieś w zasięgu WiFi czy te aktualizacje sciąga przez swój eSIM?
bez WiFi przyjdą tylko aktualizacje związane z bezpieczeństwemMam szybkie pytanie czy masz samochód gdzieś w zasięgu WiFi czy te aktualizacje sciąga przez swój eSIM?
tak, zamontowałem sobie router lte w garażu, aktualizacje wtedy pobiera automatycznie, tylko mówie kiedy ma instalowaćMam szybkie pytanie czy masz samochód gdzieś w zasięgu WiFi czy te aktualizacje sciąga przez swój eSIM?
To by wyjaśniało dlaczego tak rzadko się upgrade'uje. Poszedłem z telefonem i wystawiłem HotSpota i od razu ściągnęło update 2121.32.21bez WiFi przyjdą tylko aktualizacje związane z bezpieczeństwem
Ja ostatnio odkryłem coś takiego jak sieć mesh i polecam gorąco, jeżeli ktoś ma problem z zasięgiem wifi w domu lub pracy.Ja mam kilka repaeterów różnych firm. Ssid sieci ten sam i aby nie przełączać sieci np. w smartfonach lub tabletach idąc do WC itp, to apka "Best wifi" zainstalowana na tych urządzeniach, sama przeskakuje do najsilniejszeego sygnału.
Tesla obojętnie gdzie stoi z której strony domu czy w garażu nie ma problemu z zalogowaniem bo ssid jest taki sam.
Tanio i bezproblemowo.
Zresztą od biedy można jakiś byle jaki routter mobilny z byle jaką kartą sim zostawić w aucie lub obok podpięty do usb lub powerbanka.
Też polecam, ale to ma znaczenie głównie dla urządzeń mobilnych (zmieniających swoje położenie)Ja ostatnio odkryłem coś takiego jak sieć mesh i polecam gorąco, jeżeli ktoś ma problem z zasięgiem wifi w domu lub pracy.
nie mówimy tu o zbyt złożonych kwestiach wobec problemu, z jakim się mierzymy?DD tzn po prostu z rzuceniem LTE+ z własnego telefonu do Tesli za pomocą hotspota?
))
ps. nie to, żebym czuł się niekomfortowo, kiedyś zarządzałem działem technicznym u dostawcy internetu, po prostu chyba dyskutując o stawianiu siatki na meshu czy apeków zasilanych z poe, chyba trochę walimy z armat do wróbli))