Przydomowe elektrownie wiatrowe

adamusek

Posiadacz elektryka
Generalnie im więcej magazynów w sieci z opcją sprzedaży tym stabilniejszy system i mniej podatny na duże awarie. Szkoda że nowy program i nowa ustawa nie promują bardziej posiadania magazynu. Zwiększenie możliwości wypłaty z 20/30% jak obecnie do 50-70% spowodowałby szybki rozwój przydomowych magazynów i bum na przechodzenie na rozliczanie godzinowe. Gdyby była tylko możliwość sensownego zarabiania na arbitrażu.
moj prad 6.0 ma być tylko pv+ obowiązkowy magazyn - pytanie jaka min wielkosc powinno być co najmniej 80% mocy instalacji.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Cześć wszystkim,

Za zgodą @Łukasz Bigo umieszczam informacje o rozwiązaniach, którymi zajmuje się moja firma - to przydomowe elektrownie wiatrowe o mocach 2-50 kW, które w Polsce uzyskują coraz więcej zainteresowania wśród klientów indywidualnych i firmowych.

(,...)

Zgodziłem się, ale bez przesady z tą komercją. Posprzątałem. Proszę o rozwagę.

Last edited by a moderator:

Przemmo

Posiadacz elektryka
Szkoda, ze usunales linki - material byl bardzo wartosciowy.
Wydawało mi się, że to nie jest czysta komercja, tylko przekazywanie wiedzy - my naprawdę mamy na co dzień wystarczająco dużo leadów. Ale uszanujmy decyzję Admina - jeśli ktoś jest zainteresowany informacjami z zewnątrz, to piszcie do mnie na priv.

Z najnowszych informacji - dotacje ogłoszą w najbliższy poniedziałek! :D

JED 3City

Fachowiec
Wydawało mi się, że to nie jest czysta komercja, tylko przekazywanie wiedzy - my naprawdę mamy na co dzień wystarczająco dużo leadów. Ale uszanujmy decyzję Admina - jeśli ktoś jest zainteresowany informacjami z zewnątrz, to piszcie do mnie na priv.

Z najnowszych informacji - dotacje ogłoszą w najbliższy poniedziałek! :D
Dla mnie to zadna komercja - albo caly post nia jest albo nic.
A na pewno nie zalinkowane materialy - ja majac zerowe pojecie o elektrowniach wiatrowych, wiem juz chyba wszystko, co powinienem.

krzyss

Pionier e-mobilności
Polski rynek nie ma znaczenia, dopłaty u nas nic nie zmienią. Chiny produkują tyle magazynów, żeby dopłaty zamieszały na rynku, to cała europa musiałaby nagle zwiększyć popyt.
Kazda doplata powoduje wzrost cen, wiec nie ma o czym mowic.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Szkoda, ze usunales linki - material byl bardzo wartosciowy.
W internecie jest dużo wartościowych treści, płatnych lub nie. To była komercja, tak po prostu nie wypada.

To jakbym ja poszedł na spotkanie firmy WNES i zaczął zachęcać ludzi do fotowoltaiki rozdając wizytówki. Albo poszedłbym na forum Gleb Energia i zaczął tam wklejać linki do Elektrowozu (zbierając przy okazji leady). No przecież tak nie wolno.

Zakładam, że to kwestia nieporozumienia i przedstawiciel firmy WNES nie miał świadomości, że na zbieranie leadów jednak wypada mieć osobne pozwolenie.

Przemmo

Posiadacz elektryka
W internecie jest dużo wartościowych treści, płatnych lub nie. To była komercja, tak po prostu nie wypada.

To jakbym ja poszedł na spotkanie firmy WNES i zaczął zachęcać ludzi do fotowoltaiki rozdając wizytówki. Albo poszedłbym na forum Gleb Energia i zaczął tam wklejać linki do Elektrowozu (zbierając przy okazji leady). No przecież tak nie wolno.

Zakładam, że to kwestia nieporozumienia i przedstawiciel firmy WNES nie miał świadomości, że na zbieranie leadów jednak wypada mieć osobne pozwolenie.
Tak, już przeprosiłem, ciężko mi było pisać o tym rzetelnie nie podając wiarygodnych źródeł. Ale już się rozumiemy :)

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Tak, już przeprosiłem, ciężko mi było pisać o tym rzetelnie nie podając wiarygodnych źródeł. Ale już się rozumiemy :)

Wierzę. Super. Dzięki.