Planowanie trasy | SC Ciechocinek

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja zawsze w środku dnia miałem pecha z Ciechocinkiem w wakacje (rano było ok)... na szczęście obok (wcześniej) jest greenway a akurat "zbierałem" kW na roaming zagraniczny... Na szczęście Navi wcześniej informuje o obłożeniu i raz mnie przekierowało do greenway (ale tu jak wiemy część jest w Navi a części nie widzi Tesla - "jeszcze"). Generalnie to większość Orlenów widzi z obcych stacji chyba... ale tam jeszcze nie ładowałem. Dobrze ze w przeglądarce Tesli śmiga mapa greenway bo widać czy stacja wolna czy wpadamy na czas dzielenia...
Nie wpadlem na to zeby w przegladarce przegladac mape greenway ! A to super pomysl dzieki !
Choc na atomie troche zamula ale nie trzeba siegac po telefon.

wiktor

Posiadacz elektryka
W Ciechocinku tak. Na innych stacjach V2 musisz patrzeć na oznaczenie. SuC są parami i podłączenie do takiej pary 2 samochodów powoduje podzielenie mocy na pół. Pary poznasz po numerach 1A i 1B; 2A i 2B... itd.
Ok thx

wiktor

Posiadacz elektryka
W piątek koło 11 zająłem ostatnie 4 miejsce.
W niedzielę koło 18 byłem 2 kolejce, za mną 3 kolejne auta :) Podładowałem się 20% i uciekłem na GW 200 tkę :)

Pepek

Posiadacz elektryka
W piątek koło 11 zająłem ostatnie 4 miejsce.
W niedzielę koło 18 byłem 2 kolejce, za mną 3 kolejne auta :) Podładowałem się 20% i uciekłem na GW 200 tkę :)
O, to niezły ruch się trafił. Ostatnio kolejkę tam widziałem w dzień wyborczy (15.10), a teraz byłem tam 07.11 i oprócz mnie było 1 auto.

Piotr

Posiadacz elektryka
O, to niezły ruch się trafił. Ostatnio kolejkę tam widziałem w dzień wyborczy (15.10), a teraz byłem tam 07.11 i oprócz mnie było 1 auto.
Mam podobne doświadczenia. Przez 5 lat jak się tam od czasu do czasu ładuję widziałem kolejkę ze 3 może 4 razy

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
W Czwartek odbieram TM3 a w piątek żona ma nią jechać do Karwi
Jka przewidujecie w piątek po południu, sobotę rano, niedzielę po południu obłożenie w Ciechocinku? Podejrzewam w tym czasie armagedon. Zależy mi na wykorzystaniu 20tys km, dlatego pytam, bo bym wcale z suc nie korzystał.

daniel

Señor Meme Officer
Jka przewidujecie w piątek po południu, sobotę rano, niedzielę po południu obłożenie w Ciechocinku? Podejrzewam w tym czasie armagedon. Zależy mi na wykorzystaniu 20tys km, dlatego pytam, bo bym wcale z suc nie korzystał.
Możesz podejrzeć stan w aplikacji na bieżąco. Najlepiej mieć plan B, ale zazwyczaj nawet jak jest mała kolejka to ktoś co parę minut wyjedzie i jest ciągła rotacja.

krzyss

Pionier e-mobilności
No bedziesz stal tam z 50minut.
Chyba ze na farcie to 35

Pepek

Posiadacz elektryka
No bedziesz stal tam z 50minut.
Chyba ze na farcie to 35
Nie no, jak na farcie (jak jestem sam lub z tylko 1 innym autem) to 10-80% udaje się nawet w 25min - ale to u mnie przy SR. :)
Natomiast jak na SuC jest naprawdę spora kolejka, a dojeżdżamy tam na niskim procencie, to w pobliżu jest GW - tuż przy zjeździe z A1, bliżej A1 niż SuC - trochę droższy, ale zwykle pusty, jak się jest samemu to daje nawet 150kW.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie no, jak na farcie (jak jestem sam lub z tylko 1 innym autem) to 10-80% udaje się nawet w 25min - ale to u mnie przy SR. :)
Natomiast jak na SuC jest naprawdę spora kolejka, a dojeżdżamy tam na niskim procencie, to w pobliżu jest GW - tuż przy zjeździe z A1, bliżej A1 niż SuC - trochę droższy, ale zwykle pusty, jak się jest samemu to daje nawet 150kW.
A to jak bys ladowal auto z wieksza degradacja to jeszcze szybciej ;)
Ogolnie wiekszosc teslowych SuC w Polsce sssie. Ja dzis ominalem katowice i ladowalem sie na GW pod Bytomiem bo to oszczednosc 20-30minut.