Dzień dobry i dziękuję

Kris2023

Zadomawiam się
VW też nie pomaga w odbiorze cennikiem. W cenie MG XPower jest podstawowa wersja iD3 w nowym cenniku.
Wg mnie to jest błędne spojrzenie. VW wraca do swojej dawnej polityki tj. ceny z cennika a ceny transakcyjne to dwa różne światy. Ja swoje ID.3 kupiłem za 149 k PLN brutto (przed dopłatą), a mam całkiem ciekawie wyposażony egzemplarz (Matrixy, elektryka z pamięcią siedzeń, HUD), cena katalogowa była ok. 220 k PLN.

kantosPL

Zadomawiam się
Wg mnie to jest błędne spojrzenie. VW wraca do swojej dawnej polityki tj. ceny z cennika a ceny transakcyjne to dwa różne światy. Ja swoje ID.3 kupiłem za 149 k PLN brutto (przed dopłatą), a mam całkiem ciekawie wyposażony egzemplarz (Matrixy, elektryka z pamięcią siedzeń, HUD), cena katalogowa była ok. 220 k PLN.
a z kiedy ta cena, jeśli mozna wiedzieć?

Makus

Pionier e-mobilności
No ale to jest chore podejście. To w stylu „sprzedam xxx, cena na priv”. Jeśli widzę cennik i cena mi się nie podoba to nie dzwonię po salonach, żeby wynegocjować cenę o 40% niższą tylko idę szukać czegoś z dobrą ceną. Nie mam czasu dzwonić po dealerach i szukać kto da lepszą cenę.

Kris2023

Zadomawiam się
No ale to jest chore podejście. To w stylu „sprzedam xxx, cena na priv”. Jeśli widzę cennik i cena mi się nie podoba to nie dzwonię po salonach, żeby wynegocjować cenę o 40% niższą tylko idę szukać czegoś z dobrą ceną. Nie mam czasu dzwonić po dealerach i szukać kto da lepszą cenę.
Chore, ale przed pandemią to był standard u europejskich producentów.

Kris2023

Zadomawiam się
A to nie była jakaś wyprzedaż rocznika 2022, albo demówka?
Nie, mieli dużo na stanie, a wchodził polift. Obecnie VW ma akcje na ID.Buzzem, są rabaty na ok. 100 k PLN przed dotacją. A co najgorsze, chyba dość szybko im schodzą, bo po telefonach do trzech dealerów i obietnicy przesłania oferty na finansowanie, cały czas czekam...

Makus

Pionier e-mobilności
Bo Id.Buzz to fajne autko, i już myślałem czy się nie skusić na te oferty bo są bardzo dobre. A potem zobaczyłem co dochodzi w wersji po lift i już nie chcę przedliftowej ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Bo Id.Buzz to fajne autko, i już myślałem czy się nie skusić na te oferty bo są bardzo dobre. A potem zobaczyłem co dochodzi w wersji po lift i już nie chcę przedliftowej ;)
Spoko, polift tez bedzie mial swoje BUGi ;)