To wiem, ale szukam kogoś kto już to robił w Tesli, a nie będzie ćwiczył na moim aucieJakikolwiek dobry mechanik.
To wiem, ale szukam kogoś kto już to robił w Tesli, a nie będzie ćwiczył na moim aucieJakikolwiek dobry mechanik.
Auto jak każde inne. Podobne rozwiązania w innych tanich markach np Opel etc..To wiem, ale szukam kogoś kto już to robił w Tesli, a nie będzie ćwiczył na moim aucie![]()
Dla nas tak - ale dla warsztatów (a przynajmniej właśnie w Gdańsku) niestety nie. Mówię na podstawie wulkanizacji - w Gdańsku właśnie 2 punkty odmówiły zmiany opon na jesień z letnich na zimowe, bo mówili, że nigdy Tesli nie robili i się nie podejmą.Auto jak każde inne. Podobne rozwiązania w innych tanich markach np Opel etc..
Według katalogu Tesla, jest w komplecie z amortyzatorem (1044461-02-E dla RWD)W końcu zrobiłem ten serwis, ale nie tam gdzie planowałem. Warsztat w którym mówili, że robią takie rzeczy się jednak rozmyślił w ostatniej chwili, że jednak nie robią, ale mają sąsiada co może mi to zrobić.
Zrobione to było dosłownie na trawie obok garażu blaszanego, ale porównując z filmem to prawidłowo. Oczywiście nie odpiął kabelka z tyłu, bo "to powinno się odpiąć dla bezpieczeństwa, ale ja tak nie robię, bo potem można nie wpiąć z powrotem i są cyrki".
Ja mu włączyłem tryb EPB service z ekranu i zdjąłem kołpaki, a on zrobił całą resztę.
Stówka (i to wliczając w to VAT). Nie wymieniałem żadnych części, bo nic nie wyglądało na to, żeby potrzebowało wymiany.
Ale żeby nie było tak różowo to z tyłu po prawej stronie ujawniliśmy, jak lubią mówić policjanci, uszkodzoną osłonę amortyzatora i teraz szukam numeru części, żeby zamówić nową. Może ktoś pomoże, bo ja nie ogarniam teslowego katalogu epc.tesla.com
View attachment 19118
Dziękuję dobry człowieku z internetu.Według katalogu Tesla, jest w komplecie z amortyzatorem (1044461-02-E dla RWD)
View attachment 19119
Dziękuję dobry człowieku z internetu.
Też tam dotarłem, ale to chyba znaczy, że muszę kupić cały amortyzator? 😨
Nie wiem jak wygląda to uszkodzenie, o którym wspominałeś, może da się z tym coś wykombinować.Dziękuję dobry człowieku z internetu.
Też tam dotarłem, ale to chyba znaczy, że muszę kupić cały amortyzator? 😨
Rozumiem, że zdjęcie zrobiłeś jak był podniesiony? Najczęściej osłona amortyzatora jest na stałe zamocowana u góry (razem z odbojem, którego tu nie widać), tak na szybko zerkając rozwiązanie w Tesli jest podobne do rozwiązań znanych z BMW i VW. Na dole osłona raczej nie jest mocowana do amortyzatora i porusza się swobodnie. To ma osłaniać przed rozbryzgującym się błotem i kamyszkami, a nie zapewniać 100% szczelną barierę nie do pokonania nawet dla kurzuView attachment 19120
Tu jest pęknięcie i końcówka osłony lata sobie luźno góra dół. Tego czarnego nie powinno być widać.
Zakładam, że tamtędy będzie dostawał się piasek.
Rozmawialiśmy o jakiejś opasce metalowej, żeby to przymocować, ale wolałbym wymienić, bo nie wiem jak długo taka opaska wytrzyma.