Corsa-e yes za 129 kpln

Vangass

Posiadacz elektryka

hitchhiker

Zadomawiam się
Jak Twoje zamówienie? Odebrałeś auto?
Ja wczoraj dostałem VIN...
Siemka. Vin już jest więc zabieramy się za finansowanie. Na dziś nie widać takiej oferty wynajmu jak podczas zamawiania. Czekamy do nowych ofert, które pojawią się z początkiem miesiąca i wtedy decyzja.

Vangass

Posiadacz elektryka
Hihi - od wielu miesięcy jestem zauroczony (negatywnie) jak działa branża sprzedażowa samochodów. U 90% osób poziom wiedzy o swojej pracy, obowiązkach i co właściwie sprzedają jest ŻE-NU-JĄ-CY. Nie tylko Opel ale i MG, Hyundai, Kia, Skoda...

Ale do rzeczy. Oferta 599 cały czas wisi na stronie Opla (https://www.opel.pl/samochody/corsa-wersje/corsa-electric/charakterystyka.html) jak też dealerów Opla (ich własne strony).

Ja niestety oferty nie dostałem wcześniej na piśmie, ponieważ nie było jej w systemie na owy czas. W czwartek/piątek miała wpaść do systemu i miałem dostać wyliczenie (oczywiście nie dostałem i brak odpowiedzi na maile).

Natomiast przed samym zamówieniem Corsy dostałem przyrzeczenie (!), że taka oferta jest (będzie?) dopiero po uderzeniu do samego Stellantisa i nasłaniu ich na "mojego" dealera.

Ciekawe, czy to co piszesz, że ma być nowa oferta to jest to samo co mi powiedzieli. Lada dzień się przekonamy :).

Ev3

Pionier e-mobilności
Jednym słowem to stellantisowa ściema i nie ma możliwości sfinansowania w cenie, którą sami reklamują?
Warto wziąć pod uwagę, że dotyczy to ostatnio każdego elementu działalności tej firmy, samochodów nie wyłączając.

Vangass

Posiadacz elektryka
Jednym słowem to stellantisowa ściema i nie ma możliwości sfinansowania w cenie, którą sami reklamują?
Warto wziąć pod uwagę, że dotyczy to ostatnio każdego elementu działalności tej firmy, samochodów nie wyłączając.
No właśnie ponoć jest - ale nie mam na papierze. Jak będę miał to się podzielę :).
Generalnie wydaje mi się, że nowe auto (a zwłaszcza elektryczne) za 600zł/msc to jest bardzo dobra oferta. Natomiast z rozmów z dealerami (dwoma) ponoć zainteresowanie Corsą electric jest zerowe :). Wiec może Stellantis zrobił ofertę wirtualną, nie wrzucił jej w system "bo i tak corsy elektrycznej nikt nie kupuje" :p

Ev3

Pionier e-mobilności
No właśnie ponoć jest - ale nie mam na papierze. Jak będę miał to się podzielę :).
Czyli ściema jak pisałem.
Testowałem w listopadzie możliwość zakupu w ten sposób Puga 208 za 399 zł.
Sytuacja identyczna jak opisałeś.

Ściemniali, że dotyczyło to wybranych aut, że nowy miesiąc id itp
Kazałem znaleźć i przygotować to finansowanie.
Do dziś nie oddzwonili.

Kupiłem w międzyczasie 2 Dacie w zamian, tam trochę to trwało, ale były to rzeczywiste samochody, z rzeczywistymi rabatami, nawet rzędu 1/3 ceny wyjściowej.

A nie ściema robiona przez Stellantis.
Obstawiam, że nawet jak czasem są takie oferty, to one mają trafić TYLKO do znajomych królika, a nie do klientów z ulicy....

Vangass

Posiadacz elektryka
Auto dzisiaj odebrane.
Jak się ciśnie to oferta jest...
Rata to:
598 zł /msc netto przy odliczeniu 100% VAT
720 zł /msc netto przy odliczeniu 50% VAT

1719845145723.jpeg

Ev3

Pionier e-mobilności
Rata to:
598 zł /msc netto przy odliczeniu 100% VAT
720 zł /msc netto przy odliczeniu 50% VAT
Co to za kretyńskie różnice?
Co ICH obchodzi ile sobie klient vat odliczy?
Pytałeś skąd to się bierze?

Vangass

Posiadacz elektryka
Co to za kretyńskie różnice?
Co ICH obchodzi ile sobie klient vat odliczy?
Pytałeś skąd to się bierze?
Nie pytałem, bo wiem ;-).
Kwestia "wpłaty własnej" - inaczej się rozlicza dotację.
Cała kwota 27k netto jest przy odliczeniu 100% vat.
A przy całej kwocie 27k z wliczonym, 50% vat od niej robi się mniejsza wpłata własna netto. To i rata wzrasta...

Tak samo jest np w Arval. Ich oferty na stronie z dofinansowaniem Mój Elektryk są przy założeniu odliczania 100% VAT. Jak się u nich zapyta, to przysyłają 2 różne wyliczenia raty w zależności od VAT właśnie.

Ev3

Pionier e-mobilności
Kwestia "wpłaty własnej" - inaczej się rozlicza dotację.
Cała kwota 27k netto jest przy odliczeniu 100% vat.
A przy całej kwocie 27k z wliczonym, 50% vat od niej robi się mniejsza wpłata własna netto. To i rata wzrasta...
To i można więcej wpłaty wziąć, zamiast takie babole sadzić.....