Kszychu

Pionier e-mobilności
Gdzieś to przekierowanie ruchu musi zostać zrobione. Na Synology powinieneś mieć dostępną aplikację ZeroTier. W teorii - instalujesz na Synology, instalujesz na telefonie, komputerze czy czym tam chcesz zdalnym, konfigurujesz sobie sieć zdalną i działa. Nie są wymagane żadne porty, DMZ itd.

O, muszę na to zerknąć, widziałem to w konfiguracji Home assistanta ale nie zwróciłem na to większej uwagi, a brzmi ciekawie. Muszę zobaczyć jak to działa w porównaniu z Ubiquity Teleport

piotrpo

Pionier e-mobilności
Ubiqiti teleport działa w ramach twojej sieci lokalnej (za routerem) + daje możliwość prywatnego VPN, przez który możesz puścić ruch z telefonu w środowisku, któremu nie ufasz.
ZeroTier tworzy software defined network pomiędzy urządzeniami, na których są zainstalowane klienty. Czyli w teorii instalujesz na telefonie, instalujesz na synology i powinieneś mieć dostęp.

inter

Pionier e-mobilności
Teslamate aktualizacja do v.1.30.

inter

Pionier e-mobilności
Last edited:

Przemmo

Posiadacz elektryka
Korzystam z Tessie na Androida i Teslamate na Synology. Tessie jest bardziej user friendly, ale praktyczniejsze statystyki są w TeslaMate. Z tessie jest aplikacja na smartwatcha, z której często korzystam (np. otwieranie trunka z zegarka, albo jak zapomnę telefonu - otwieram auto zegarkiem bo w zegarku jest kluczyk tak jak w telefonie, a zegarek zawsze mam na ręku). W teslamate widzę realne zużycie energii na każdą trasę, w Tessie tego nie ma - tylko zużycie z Drive i ilość dostarcznego prądu w Charges. Jak się ładuje auto to podglądam w Tessie bo mogę zmienić łatwo ogranicznik prądu i widzę od razu wykresy na żywo. Ogólnie ciężko mi się teraz zdecydować na jedną z nich, bo każda ma swoje zalety i wady. Same gołe statystyki - wygrywa TeslaMate bez dwóch zdań. Rzeczywista funkcjonalność - wygrywa Tessie.

Jeżeli moja opinia coś pomogła zachęcam do przetestowania Tessie z mojego referala - Ty dostaniesz miesiąc za darmo, a ja lifetime za 10 poleconych subskrypcji: https://share.tessie.com/wMSiN8BzXFb chociaż nie sądzę żebym tyle kiedykolwiek nazbierał :p
Użyłem Twojego ref, ile już masz poleceń?

Jakby co to możecie się rejestrować na mój ref: https://share.tessie.com/CXNN1i7C9Kb

eimi

Pionier e-mobilności
1 oczekujące :p
Przerzuciłem się na teslamate już tylko bo za darmo a otwieranie że smartwatch na nadal mi działa pewnie dopóki mnie nie wyloguje

inter

Pionier e-mobilności
Po ostatniej aktualizacji Teslamate, są braki w podróży.