Wypożyczenie samochodu na lotnisku

nabrU

Moderator
Hejo,

Sorki za raczej forumowy off-topic, ale może ktoś pomoże 'emigrantowi' ;)
Lecimy do PL na wesele we wrześniu i chciałem wypożyczyć w Gdańsku na lotnisku samochód, który chcę zwrócić kilka dni później na lotnisku w Warszawie. Macie jakieś doświadczenia z taką operacją (nigdy w PL nie wypożyczałem samochodu). Jakie wypożyczalnie możecie polecić, a jakich unikać z tych dosatępnych na obu lotniskach?

Zrobiłem trochę wycen bezpośrednio, ale przez booking.com wychodzi mi o wiele taniej. Gdzie jest haczyk (poza tym ze w booking.com mam Genius Level 2)? Przykład poniżej:

1724008150522.png

i ta sama wypożyczalnia w booking.com:

1724008204146.png

nabrU

Moderator
Tu nie chodzi może o najtaniej, tylko o w miarę tanio, ale głownie bez problemu z wypożyczeniem i zwrotem.

P.S. Taniej nie wyszło, bo ja szukam automatu ;)

Piotrek_Sl

Posiadacz elektryka
Tu nie chodzi może o najtaniej, tylko o w miarę tanio, ale głownie bez problemu z wypożyczeniem i zwrotem.

P.S. Taniej nie wyszło, bo ja szukam automatu ;)
Fakt, nie zauważyłem. Z automatem 560.
No ale nie pożyczałem w Polsce, więc nie mogę się wypowiedzieć co do konkretów...

poochaty

Posiadacz elektryka
WIele wiele razy wypożyczałem samochody na całym świecie i niesstety kilkakrotnie w Polsce. Dwa razy próbowano mnie wrobić w szkody, których nie zrobiłem. Zrób dokładne fotki całego pojazdu przed jazdą, mimo, że będą Cię zaręczać, że fotki mają. Po drugie tylko w Polsce się spotkałem z tym, że auto ma być umyte i jakoś tam posprzątane podczas zwrotu, albo zapłacisz za to dodatkową stówkę.

nabrU

Moderator
Również wypożyczałem wiele razy samochód, pytam bo nigdy tego nie robiłem w PL i chcę uniknąć niemiłych sytuacji,

Po drugie tylko w Polsce się spotkałem z tym, że auto ma być umyte i jakoś tam posprzątane podczas zwrotu, albo zapłacisz za to dodatkową stówkę.

Powyższe to rzeczywiście nowość :ROFLMAO:

Zerkam sobie i kaucje też jakieś spore w PL są (jakieś 4000-5000 zł) i takie same mniej więcej udziały własne w szkodzie. Ciekawe jaki jest kosz zniesienia udziałów własnych?

Ev3

Pionier e-mobilności
Zerkam sobie i kaucje też jakieś spore w PL są (jakieś 4000-5000 zł) i takie same mniej więcej udziały własne w szkodzie. Ciekawe jaki jest kosz zniesienia udziałów własnych?
Jak kiedyś dostałem zastępczaka na weekend, to z tego powodu musiałem sam go ubezpieczyć.
Kilka stówek wyszło.

3skowy

Zadomawiam się
Również wypożyczałem wiele razy samochód, pytam bo nigdy tego nie robiłem w PL i chcę uniknąć niemiłych sytuacji,

Powyższe to rzeczywiście nowość :ROFLMAO:

Sprawdź czy w karcie kredytowej nie masz ubezpieczenia wkładu własnego :)
Jak nie karta kredytowa to może masz Revoluta Premium? :)