Tesla 3 Highland Standard czy Long Range

blazej

Pionier e-mobilności
Gdzie najlepszy? Dobry wynik, ale nie najlepszy:
1724614955697.png

Pomijając Nio z wymianami baterii na trasie - 8 elektryków w tym kilka Tesli miało lepszy czas. Jestem ciekaw czy będzie też test 3 HL LR. Szybsze ładowanie może dać fajny wynik ostatecznie, liczę że lepszy niż LR 82 kWh.

shago

Fachowiec

Ten filmik mi pokazał, że jak ktoś robi trasy większe jak 350km ze 3-4 do roku, to nie ma absolutnie sensu kupować LR AWD. Szkoda pieniędzy na większą baterię. Do 350km spokojną jazdą 110-120 da radę w każdych warunkach. Dlatego będę się decydował na RWD. Idealnie by bylo RWD LR, ale kij wie czy i kiedy będzie dostępny.

blazej

Pionier e-mobilności
Masz rację. LR jest do rozważenia dopiero wtedy, kiedy zależy Ci na 4x4, lepszym audio i lepszych osiągach. Jeśli to nie ma znaczenia, to nie ma sensu dopłacać. Przy czym wtedy jeszcze warto się nad Performance zastanowić i wybrać czy ważniejsze są osiągi i sportowe zacięcie czy większy zasięg i jednak pieniądze dzielące obie wersje.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Ten filmik mi pokazał, że jak ktoś robi trasy większe jak 350km ze 3-4 do roku, to nie ma absolutnie sensu kupować LR AWD. Szkoda pieniędzy na większą baterię. Do 350km spokojną jazdą 110-120 da radę w każdych warunkach. Dlatego będę się decydował na RWD. Idealnie by bylo RWD LR, ale kij wie czy i kiedy będzie dostępny.
w RWD są baterie BYD ?