Jak tam Wasze wnioski?

ca5tor

Zadomawiam się
Możesz podpowiedzieć co powinienem dopilnować do wniosku? Terminy dokumenty itp? Kupuję T3 za gotówkę na firmę z rozliczeniem 100% VATu.
wszystko masz w formularzu - wypełniasz każdą zakładkę + dołączasz wymagane dokumenty, podpisujesz i wysyłasz. Nic trudnego - możesz już sobie wstępnie wypełniać wniosek, a jak już będziesz miał wszystkie wymagane dokumenty to go dokończysz i wyślesz . https://gwd.nfosigw.gov.pl

RW_24

Nowy na Forum
1. Jak można sprawdzić status wniosku, który był składany przez firmę leasingową?
2. Czy wniosek złożony na początku lipca 2024 r. ma szanse być rozpatrzony pozytywnie i zostanie wypłacona dotacja? (Sporo tych elektryków pojawiło się ostatnio na drogach, ciekawe czy wystarczy środków dla wszystkich?)

ca5tor

Zadomawiam się
Dzisiaj 25.06 złożyłem wniosek- także czas start - brana za gotówkę na prywatną osobę- może w 30 dni oddadzą :) poinformuję jak będzie przyznany zwrot
Dzisiaj 08.08 wpłata na konto z funduszu- trochę dłużej jak 30 dni (raczej to nie był realny czas ) ,ale też tragedii nie ma.
Edit: no i naklejka - magnetyczna- raczej w razie "w" nie powinni mieć pretensji że przecięta i nie w jednym całym pasku naklejona.

Attachments

• nakl.jpg
    nakl.jpg
    1,8 MB · Liczba wyświetleń: 32
Last edited:

Michał z Krakowa

Zadomawiam się
Poziom irytacji max...

Mija 6 miesięcy, które miał BOŚ na przelew środków z dotacji (umowa podpisana w maju 2023, po poprawkach zatwierdzona dopiero 14 lutego, BOŚ ma 6 miesięcy na przelew), a mój leasing "dalej nie dostał żadnej informacji o dotacji"... Santander Multirent - nigdy więcej - z tego co widzę, i czytam tutaj na forum...

Czy macie może jakieś kontakty, do kogo z BOŚu uderzyć, żeby sprawdzić, jak wygląda sytuacja? Bo cały czas się odbijam od ściany, że oni nie mogą nic zrobić, i trzeba czekać...

inter

Pionier e-mobilności
Dzisiaj 08.08 wpłata na konto z funduszu- trochę dłużej jak 30 dni (raczej to nie był realny czas ) ,ale też tragedii nie ma.
Edit: no i naklejka - magnetyczna- raczej w razie "w" nie powinni mieć pretensji że przecięta i nie w jednym całym pasku naklejona.
Raczej będą miec pretensje. Przy finansowaniu artykułów w gazetach, byli w stanie cofnąc dotację, bo było zle umieszczone logo. Logo to znak zastrzeżony i dokładnie opisany w wytycznych.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Poziom irytacji max...

Mija 6 miesięcy, które miał BOŚ na przelew środków z dotacji (umowa podpisana w maju 2023, po poprawkach zatwierdzona dopiero 14 lutego, BOŚ ma 6 miesięcy na przelew), a mój leasing "dalej nie dostał żadnej informacji o dotacji"... Santander Multirent - nigdy więcej - z tego co widzę, i czytam tutaj na forum...

Czy macie może jakieś kontakty, do kogo z BOŚu uderzyć, żeby sprawdzić, jak wygląda sytuacja? Bo cały czas się odbijam od ściany, że oni nie mogą nic zrobić, i trzeba czekać...
U mnie wpadł przelew w santanderze jakoś niedewno, bo już mnie nie obciążają opłatą za skredytowanie dotacji. Ja gdzieś w lutym dopiero zgłoszenie wysyłałem, a umowę podpisałem gdzieś z początkiem czerwca. Pani w leasingu powiedziała że na wypłate raczej poczekam kilka miesięcy bo jej się nie zdażyło ogarnąć tego dofinansowania w całości w mniej niż 7 miesięcy, pozytywnie się zaskoczyłem

etam

Nowy na Forum
U mnie minął rok od kupienia auta na firmę i leasing. Pieniędzy nadal nie dostałem. W czerwcu musiałem w salonie podpisać jakiś głupi papier (protokół odbioru), którego bank wymagał, co być może przedłużyło postępowanie.

MaxG022

Nowy na Forum
Hej, jak tam wasze wnioski? Czy ktoś może składał wniosek przez firmę leasingową w sierpniu 2024 i dostał już wypłatę? Ja składałem 16 sierpnia przez PKO Leasing, samochód BYD Seal, czekam nadal, Pani z PKO mówiła, że będzie to trwać jakieś 5-6 tygodni, właśnie zbliża sie 4 tydzień, samochód w salonie juz czeka na odbiór a ja zastanawiam się co z kasą...

Najnowsze dyskusje