Smart #1 - wrażenia

p0li

Pionier e-mobilności
Nie tyle narzeka ile bawi się w szeryfa który chce ustawić forum pod siebie. A tymczasem tutaj panuje dość luźna atmosfera.
i dalej nie ma sygnatury, wiec jak nie czyta co sie do niego pisze to po co pisac? :unsure::unsure:

p0li

Pionier e-mobilności
no i 🍆
po jezdzie probnej zonie sie tak spodobal ze w poniedzialek ide do banku po pieniazki (nizsze oprocentowanie niz w salonie)
wersja ta sama co @vwir tylko demowka wiec nie trzeba czekac i z bialym dachem
wolalbym jakis inny kolor, ale sprawdzilem na mobile, 90% wystawionych aut w tej wersji to wlasnie digital weiß, a nie chce mi sie telepac 1000 km gdzies na poludnie zeby inny kolor kupic - zawsze mozna pozniej ofoliowac
kolejny plus ujemny - biala konsola, odbija sie w szybach - tu by sie jednak przydal jakis ciemniejszy kolor
no i nie ma interfejsu w j.polskim (co maja np auta stelantosa) - ale ze wzgledu na ota moyliwe ze kiedys nadrobia

a wracajac do tematu zakupu smarta - juz sie witalem z gaska ... w zeszly poniedzialem bylem w banku, kredycik od reki i we wtorek po pracy chcialem kupic ta biala demowke, no i 🍆 bo po 3 miesiacach stania w ogloszeniach we wtorek o 9 rano ktos go kupil
no dobra, szukam dalej, znalazlem pieknego zoltego w berlinie, dzwonie "ta jest, przyjezdzaj pan, wszystko zalatwimy tak ze od razu pan odjedziesz, mialem jechac w zeszly piatek ale musialem zostac z najmlodszym dzieckiem wiec przesunalem termin na dzisiaj - wczoraj dzwonie - panie, przed chwila poszedl :mad:
troche juz zagotowany, szukamy dalej z zona - jest w baden-baden niebieski (tez ladny), ogloszenie tez wisi od paru tygodni, dzwonie - no dzis sie sprzedal
szukam dalej - jest w lipsku i chemnitz (niebieski ale starszy i z wiekszym przebegiem albo srebrny, nowszy i mniej nalatane) - zona mowi - jedziemy po srebrnego (nie cierpie tego koloru)
no wiec dzis siedze sobie w tej chwili na sofie po 17 godzinach jazdy tam i nazad, auto jeszcze raz objezdzone, poogladane, podpisalem kwity, robie przelew i za jakies 12 dni odbieram
ufff

a tu macie glowe lenina marxa z dawnego karl-marx-stadt (bo jak wygladaja smarty to kazdy wie)

marx.jpeg

edit:
podsumowujac - kupilem auto wpol niemieckie (nie lubie) pol chinskie (troche sie boje) i srebrne (absolutnie nie moj typ) i bede nastepne 5 lat testowal zebyscie wy nie musieli ;)

a zeby bylo jeszcze smieszniej, 2h po zakupie jak jeszcze szwedalismy sie zwiedzajac chemnitz, dzwonili z baden-baden ze ten niebieski jednak sie nie sprzedal, co ciekawe, tez zolty z berlina tez jeszcze wisi :D
chyba maja troche balagan w systemie....

nie wierze we wrozby i czarne koty ale moja zona mowi ze to byly znaki zeby kupic dokladnie ten egzemlarz, jak jeszcze dodam ze odbieral bede 13-go w piatek .....:eek:

Last edited:

p0li

Pionier e-mobilności
A ja właśnie jestem na lotnisku, w drodze po Smarta. Niezły mamy zbieg okoliczności.
a gdzie jedziesz?
ps - to raczej nie zbieg, wiekszosc aut byla zarejestrowana w 08.23 i jako demowki nie moga byc sprzedane przed uplywem roku, wiec teraz maja spory ruch w interesie :)
pps - z tego co mowili to daja tylko kabel type2 i zadnej cegielki, ale oferuja wallboxy w atrakcyjnej cenie

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
a gdzie jedziesz?
ps - to raczej nie zbieg, wiekszosc aut byla zarejestrowana w 08.23 i jako demowki nie moga byc sprzedane przed uplywem roku, wiec teraz maja spory ruch w interesie :)
Nie no poprzedniego (z jasnym wnętrzem) mogłem mieć w maju, ale mi się nie spodobał. Zmieniłem na czarne wnętrze i dlatego musiałem czekać. Kilonia.

p0li

Pionier e-mobilności
Nie no poprzedniego (z jasnym wnętrzem) mogłem mieć w maju, ale mi się nie spodobał. Zmieniłem na czarne wnętrze i dlatego musiałem czekać. Kilonia.
aa - u sürverkrüpa - bylem tam w ten poniedzialek, mozliwe ze nawet ogladalem twojego przyszlego, no niestety, bylem w spodniach roboczych a nie pod krawatem wiec pies z kulawa noga sie mna przez 45 minut nie zaiteresowal, a potem musialem wracac bo statek ktory opomiarowalem wracal i musialem sprawdzic co sie zapisalo :)

a poza tym fajne maja tam cygara :)

cygaro.jpg