Smart #1 - wrażenia

p0li

Pionier e-mobilności
Ale nie wiemy jak wygląda ten jeden. Twój, więc zdjęcie nam "wisisz" :)
a to prosze:

tego chcialem kupic jako pierszego:
photo_2024-08-18_09-49-15.jpg

tego w berlinie:
berlin.jpg

tego w baden-baden:

baden-baden.jpg

a ostatecznie wczoraj kupilem tego:

szyszunia.jpeg

co ciekawe, demowka jezdzi na oponach "salonowych", przed wydaniem opony sa wymieniane na nowe jakie powinny byc razem z autem

abes99

Posiadacz elektryka
BTW, nie rozważaliście #3? IMHO, wygląda lepiej, szkoda że nie są oferowane w PL...

p0li

Pionier e-mobilności
BTW, nie rozważaliście #3? IMHO, wygląda lepiej, szkoda że nie są oferowane w PL...
ogladalem go czekajac na #1, i nawet mi sie bardziej podobal, ale:
- jest 8tys€ drozszy od #1 (tez demowka) a kredyt wzialem najmniejszy mozliwy wiec musialbym te 8 tysi dobierac
- jest nizszy i troche dluzszy, wiec #1 jest lepszy do miasta - a taka bedzie u mnie jego glowna rola
- na "trasowca" sie lepiej nadaje niz #1 ale w tej roli widze cos bardziej w 800v (Ioniq6 albo ev6)

p0li

Pionier e-mobilności
ostatecznie, wygląda na najfajniejszy :)
mnie bardziej zolty podchodzil, no ostatecznie niebieski - srebrny dla mnie to nie kolor, no ale zonie sie podoba to najwazniejsze - ja go bede i tak od srodka ogladal, a jak sie spodoba to ofoliuje na czerwony mat ;) (albo co mi innego przyjdzie do glowy)

Anzelm13

Nowy na Forum
a to prosze:

tego chcialem kupic jako pierszego:
View attachment 20235

tego w berlinie:
View attachment 20237

tego w baden-baden:

View attachment 20238

a ostatecznie wczoraj kupilem tego:

View attachment 20236

co ciekawe, demowka jezdzi na oponach "salonowych", przed wydaniem opony sa wymieniane na nowe jakie powinny byc razem z autem
Super - fajnie ze jest ktos kto ma kolejnego smart #1. Widze ze to tez dos swieze auto (jednak z 2 reki) wiesz jakie przepisy u Nas Cie zoobowiązuja.... ???

Anzelm13

Nowy na Forum
..... chodzi mi o VAT od nowego auta... ???? Min 6 - m-cy od 1 pierwszego dopuszczenia do ruchu/ i min 6500 km przebiegu. zadeklariujesz inne dane to masz domiar VAT -23%. . Mysle że wiesz o tym...

nabrU

Moderator
@Anzelm13, nie wiem czy czytałeś nasze forum wcześniej przed 'zapisaniem się' tutaj, ale co niektórzy jego członkowie nie mieszkają w PL, więc nie muszą się martwić przepisami, o których piszesz powyżej.

@p0li wpisz sobie jakąś lokalizację w profilu dla potomnych...