Biedronka - rozwój stacji ladowania

Kszychu

Pionier e-mobilności
Póki są w fazie rozwoju to tak, jak ładowarki będą już na wszystkich sklepach Biedronka Lidl Kaufland to wtedy jest dla nas szansa na "wojnę" o klienta, wiadomo że znaczna większość klientów i tak wejdzie do sklepu na zakupy win/win
Myślałem o tym już, ale chyba jest nas za mało żeby targetować pod nas jakieś kampanie promocyjne. Poza tym większość użytkowników EV jednak mieszka w domu, więc musieli by dawać prąd taniej od nocnej stawki żeby kogoś to przekonało

Piotrek_Sl

Posiadacz elektryka
Myślałem o tym już, ale chyba jest nas za mało żeby targetować pod nas jakieś kampanie promocyjne. Poza tym większość użytkowników EV jednak mieszka w domu, więc musieli by dawać prąd taniej od nocnej stawki żeby kogoś to przekonało
Myślę, że użytkownicy samochodów elektrycznych są atrakcyjną grupą docelową dla marketów, i może zamiast 8 piw w cenie 4, mogą robić promocje 2kwh w cenie 1, żeby przyciągnąć klienta. To są grosze, a jednak działa na wyobraźnię.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Radlin i Wodzisław - ładowarki stoją przy Lidlach ale pod pokrowcami. Nie wiem kiedy otworzą choć ja i tak ładuje się w domu

abes99

Posiadacz elektryka
W Raciborzu też już prawie od roku stoi pod Lidlem nieuruchomiona, a przydałaby się. W promieniu chyba ponad 20km nie ma żadnej publicznej ładowarki (a najbliższa w Czechach)...

Kszychu

Pionier e-mobilności
W Raciborzu też już prawie od roku stoi pod Lidlem nieuruchomiona, a przydałaby się. W promieniu chyba ponad 20km nie ma żadnej publicznej ładowarki (a najbliższa w Czechach)...
W tych okolicach cywilizacja ładowarkowa kończy się za Rybnikiem. W Rydułtowach stoi na Kauflandzie ładowarka, która nawet jest włączona, tylko wisi na niej komunikat że nie ma dostępu do internetu. W Wodzisławiu śląskim też całkowicie nic. Coś tam się niby rusza na tych Lidlach, ale tak jak mówisz, nawet jak postawią ładowarkę to stoi tak sobie pod płachtą przez rok, wygrzeje sobie miejsce

abes99

Posiadacz elektryka
A te przykryte i nie działające rok ładowarki, to nie przypadkiem zasługa "zabetonowanego" UDT ? Energetyka, UDT i tym podobne, to nadal mocno trzymające się bastiony z czasów PRL.
Niestety nie mam takiej wiedzy, ale dziwnie długo to trwa. W tym poście jest @Michal lista, na której już występuje, a to chyba dane z UDT. Robiłem zdjęcia tej ładowarki we wrześniu zeszłego roku - stała już gotowa, podłączona, z wymalowanymi miejscami - jakby miała być lada dzień uruchomiona. Później pojawił się pokrowiec i tak stoi do dziś (a przynajmniej w sobotę jeszcze stała zakryta).

Attachments

• IMG20230924162820.jpg
    IMG20230924162820.jpg
    2,7 MB · Liczba wyświetleń: 14

zibizz1

Pionier e-mobilności
U mnie na Lidlu w grudniu 2023 postawili piękna ładowarkę 2x CCS, następnie założyli pokrowiec i zaraz będzie rok jak tak stoi.
U mnie tez pod Lidlem stoi juz z półtora roku, od ok roku pod pokrowcem

kiki111

Fachowiec
Mozesz zdradzić coś więcej?
Projektowana jest stacja benzynowa (nie wiem jeszcze jakiej sieci) w tym niezagospodarowanym skrawku pomiędzy rondami przy parkingu leroy. Według PZT jaki mam od zamawiającego przewidzieli 6 stanowisk EV i wygląda mi to na 2 DC + 4 AC. Na potrzeby ładowania zamówili 420kW.
Coś między Koronowem a Słupskiem też wpadnie?
Nie wiem którędy jeździsz ale na pewno mignęło mi Miastko ostatnio. Do tego Słupsk MOP P+L na S6 i MOP Niekłonice P+L na S11.

Jeszcze na pewno dwie nowe duże stacje (wnioskując po mocy zamówionej) w Koszalinie w pobliżu węzłów S6, Sianów, Duninowo koło Ustki, w Lęborku przy Aldi i za Lęborkiem S6 Węzeł Darżewo.

A przy Lidlach w Koszalinie już chyba przy każdym stoją ale w pokrowcach i działa tylko jedna która do niedawna była darmowa.