Auto jadące do przodu zawsze uśredni to co nazywasz zbieżnością polowkową. Jezeli te wielkości są różne to będziesz miał przestawioną kierownicę.to jest właśnie zbieżność połówkowa.
Auto jadące do przodu zawsze uśredni to co nazywasz zbieżnością polowkową. Jezeli te wielkości są różne to będziesz miał przestawioną kierownicę.to jest właśnie zbieżność połówkowa.
Auto jadące do przodu zawsze uśredni to co nazywasz zbieżnością polowkową. Jezeli te wielkości są różne to będziesz miał przestawioną kierownicę.
Zbieżność jak w każdym innym aucie, ale pochylenie koła i wyprzedzenie sworznia zwrotnicy już nie - bez manuala serwisowego większość mechaników powie, że się nie reguluje. A jednak można to regulowaćNo niestety mało jest osób-fachowców w temacie zbieżności. Pamiętam, jak kiedyś fachura - już na emeryturze niestety - pytał mnie przy ustawianiu: "ale Pan to jeździ raczej spokojnie czy raczej dynamicznie?", żeby pod tym kątem ustawić zbieżność.
Teraz rozeznaję u siebie lokalnie, szukam fachowca, na razie większość albo kręci nosem, bo "Panie, to Tesla" albo nie kręci nosem, ale ich komputer kręci nosem (bo tylko Tesla S z początkowych lat produkcji) - na razie jednego znalazłem, co to ani się nie wystraszył, a nawet sprawdził w komputerze czy ma taki model (ma) - i jeszcze dodał (po przejrzeniu manuala swojego), że "aaaa.... to się w sumie reguluje jak w każdym innym aucie".![]()
Mamy już odpowiedź 😅 syndrom niespokojnych dłoni ! Auto jest dobre. Nie potrafisz prowadzić !Nie jest zły, choć trzeba zaznaczyć, że jest wyjątkowo czuły w środkowym położeniu, stąd wrażenie nerwowości auta jak ktoś ma "niespokojne" dłonie![]()
Najlepiej nowym na zbieżność jechać .Zbieżność jak w każdym innym aucie, ale pochylenie koła i wyprzedzenie sworznia zwrotnicy już nie - bez manuala serwisowego większość mechaników powie, że się nie reguluje. A jednak można to regulować
Polecam firmy ustawiająca auta do sportu - oni raczej ogarniają dobrze ustawianie geometrii i wiedzą co robią.
też od góry, tylko przód-tyłTo pochylenie koła to pamiętam, że nietypowo - od góry amorka się reguluje. A sworzeń, to nie wiem...?![]()