Tesla 3 opony wielosezonowe 235/45 R18

lorence

Zadomawiam się
...A wulkanizacja straciła prawie godzinę czasu na przygotowanie dokumentacji uszkodzenia - goodyear zażyczył sobie zdjęcia z systemu wyważarki, dokładny opis, zaznaczenie kredą uszkodzenia i nawet film (taki system online do reklamacji). Żart jakiś.

Nigdy więcej Goodyear.

To ja miałem podobnie z bridgestone, 2 opony nówki tak buczały w przedziale 80-100 ze nie dało sie jechać. Podobna sytuacja 30dni rozpatrywanie reklamacji tylko że na koniec odesłali "wszystko jest ok" :D MASAKRA. Na szczęście mam znajomego w serwisie reklamacyjnym michelin/continental, podjechałem odrazu stwierdził że opony mają wadę fabryczną, napisał pismo i bridgestone odpisał (po kilku tygodniach i dzieciątkach maili) że w ramach dobrej woli wymienią mi łaskawie 2 opony :D
Cała akcja trwała z 3 miesiące. Od tamtej pory omijam markę bridgestone.

Last edited:

Eljal

Fachowiec
To ja miałem podobnie z bridgestone, 2 opony nówki tak buczały w przedziale 80-100 ze nie dało sie jechać. Podobna sytuacja 30dni rozpatrywanie reklamacji tylko że na koniec odesłali "wszystko jest ok" :D MASAKRA. Na szczęście mam znajomego w serwisie reklamacyjnym michelin/continental, podjechałem odrazu stwierdził że opony mają wadę fabryczną, napisał pismo i bridgestone odpisał (po kilku tygodniach i dzieciątkach maili) że w ramach dobrej woli wymienią mi łaskawie 2 opony :D
Cała akcja trwała z 3 miesiące. Od tamtej pory omijam markę bridgestone.
tu nie ma kwestii dobrej woli. Wadliwy towar masz prawo zwrócić. Jeżeli nie przyjmą - postraszyć kontrolą uokiku. Przy dobrze udokumentowanej sprawie bardzo im sie to nie opłaca.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Ja mogę polecić Kormoran All Season, które kupiłem za 1388zł. Opona cicha (69dB) więc bardzo przyjemnie się jeździ i uważam (po tygodniu) dobrze trzymają auto na drodze:) cena super, myślę, że dużo lepsze niż zimowe pirelli. Zobaczymy jak ze zużyciem bieżnika, ale to wyjdzie w praniu...

Eljal

Fachowiec
Ja mogę polecić Kormoran All Season, które kupiłem za 1388zł. Opona cicha (69dB) więc bardzo przyjemnie się jeździ i uważam (po tygodniu) dobrze trzymają auto na drodze:) cena super, myślę, że dużo lepsze niż zimowe pirelli. Zobaczymy jak ze zużyciem bieżnika, ale to wyjdzie w praniu...
w testach wypadła nieźle i bardzo cicha. Czy potwierdzasz? W porownaniu ze stockowymi? Ostatecznie produkowana w Stomilu.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
w testach wypadła nieźle i bardzo cicha. Czy potwierdzasz? W porownaniu ze stockowymi? Ostatecznie produkowana w Stomilu.
Jeżdżę tydzień. Zrobiłem ok 800km. Narazie jestem zadowolony. Jeszcze się układa ale jest dobrze. Auto się trzyma. Jak za tą cenę mogę polecić.

inter

Pionier e-mobilności
Zaklad Michelina. Produkująca opony marek Michelin, Kleber, BFGoodrich, Kormoran i Taurus.

inter

Pionier e-mobilności
Zgadza się, ale to dawny Stomil. W Polsce. Polscy pracownicy. Pensje dla Polaków.
Ok, GoodYear też w Polsce produkowany, a marka hamerykańska.

Bartosz

Pionier e-mobilności
Tak, ale ona ma duże opory toczenia efektywność energetyczną - D i ma bardzo przeciętną przyczepność na mokrej nawierzchni - C. Średnia opona patrząc na etykietę. Jedyna zaleta, że jest cicha.

Last edited: