melex
Fachowiec
Cześć i czołem.
Kilka wątków na forum o ładowarkach już było ale liczę na Waszą pomoc, bo rynek od tego czasu nieco się zmienił. Szczególnie, że mam też coś od siebie upatrzonego (na końcu).
Instalacja:
Garaż: 5,3 kW, 25A, jednofazowa;
Dom: 13 kW, 25A, trójfazowa (moc dobrana pod urządzenia + pompę ciepła), nie potrzebuję cudów łączących się z fotowoltaika.
Samochód:
IONIQ 5 - czyli max. AC 11 kW.
Z racji tego, że kursuję pomiędzy dwoma lokacjami rozglądam się ładowarką, która:
Ampere Point Q22. 32A, 22kW, Typ 2 + Adaptery
Niestety, próżno szukać opinii na temat tejże marki czy samej ładowarki. Wiecie coś może o niej?
Może macie inne swoje propozycje?
Będę Wam bardzo wdzięczny!
Kilka wątków na forum o ładowarkach już było ale liczę na Waszą pomoc, bo rynek od tego czasu nieco się zmienił. Szczególnie, że mam też coś od siebie upatrzonego (na końcu).
Instalacja:
Garaż: 5,3 kW, 25A, jednofazowa;
Dom: 13 kW, 25A, trójfazowa (moc dobrana pod urządzenia + pompę ciepła), nie potrzebuję cudów łączących się z fotowoltaika.
Samochód:
IONIQ 5 - czyli max. AC 11 kW.
Z racji tego, że kursuję pomiędzy dwoma lokacjami rozglądam się ładowarką, która:
- jest przenośna,
- oferuje płynną regulację mocy (A) - z uwagi na powyższe (oczywiście z pominięciem wszystkiego co poniżej 6A),
- będzie współpracowała z prądem jedno, jak i trójfazowym
- posiada kilka przejściówek (o ile są one cokolwiek warte),
- posiada moduł Wi-Fi,
- nie spali mi garażu (będzie posiadała odpowiednie zabezpieczenia),
- będzie współpracowała z IONIQ-iem (choć to chyba najmniej problematyczne biorąc pod uwagę produkty z EU),
- nie będzie droższa niż 2000 zł (oczywiście, jeśli moje wyobrażenia są zgubne, proszę mnie wyprowadzić z błędu).
Ampere Point Q22. 32A, 22kW, Typ 2 + Adaptery
Niestety, próżno szukać opinii na temat tejże marki czy samej ładowarki. Wiecie coś może o niej?
Może macie inne swoje propozycje?
Będę Wam bardzo wdzięczny!