Tesla 3, podstawowy autopilot i wyposażenie

Michal

Moderator
Ciężko ocenić co będzie w przyszłości dopiero po 10 miesiącach i 25kkm ale na czarnych praktycznie nie ma śladu użycia.
W necie są już auta po 3 latach i 80kkm i też nie ma śladów.

ELuk

Pionier e-mobilności
Jak możecie pisać bez szacunku cerata na te fotele?! 🤨
Przecież to najwyższej klasy skóra vegańska.
😉😂
Po ostatnich tryumfalnych wystąpieniach Pani Sylwii Spurek w EU, w kwestii produkcji zwierzęcej, widać że musicie powoli zapomnieć o produktach innych niż vegańskie...
Ale to dla dobra zwierząt i świata.
✌️

swierszczyk18

Zadomawiam się
OMG. Nie zdawałem sobie sprawy, że to nie sprawdziwa skóra. W sumie mając 35 minut na teście to nie myślałem żeby na to zwracać szczególną uwagę. Mam nadzieję że wytrzymałość będzie dawaj radę. Póki co sprawdzam gdzie i za ile oklejają auto folia bezbarwna. Być może zrobię z bratem który ma już małe doświadczenie a nie na w tm3 żadnych grili czy innych trudnych elementów.

WielkiSzuuu

Zadomawiam się
Przelaczenie tesla wallbox na 22kW to 30sekund :)
Chyba ze da bezpiecznik 16A to wtedy bedzie wywalac.
Fotele, a raczej cerata ktora jest w tesli to najgorsza zmora. Jesli miales wentylacje w mondziaku to to bedzie cos co najbardziej bedzie Ci przeszkadzac zwlaszcza latem.
Ja sie czaje zeby wymienic material na skore, ale nie chce sie rozstac z autem na tydzien :)
Chodzi o WEGANSKA SKORE ??

WielkiSzuuu

Zadomawiam się
OMG. Nie zdawałem sobie sprawy, że to nie sprawdziwa skóra. W sumie mając 35 minut na teście to nie myślałem żeby na to zwracać szczególną uwagę. Mam nadzieję że wytrzymałość będzie dawaj radę. Póki co sprawdzam gdzie i za ile oklejają auto folia bezbarwna. Być może zrobię z bratem który ma już małe doświadczenie a nie na w tm3 żadnych grili czy innych trudnych elementów.
ile takie oklejenie kosztuje ?

swierszczyk18

Zadomawiam się
Jeszcze nie znam dokładnych kosztów. Jeśli małym to robić u jakiegoś car wrappera to bezbarwna pewnie 4000-5000 zł. Mondeo kupowałem roczne i mialo już kilka drobnych odprysków od kamyczków, a z czasem ich tylko przybyło ale to głównie od śmigania po autostradzie gdzie najczęściej tempomat ustawiony na 180, dlatego tutaj chciałbym tego uniknąć. Z drugiej strony na fordzie robiłem od razu po zakupie ceramikę co bardzo dobrze zabezpieczyło lakier przed drobnymi ryskami których praktycznie nie ma, druga sprawa świetnie po tym woda spływała, auto praktycznie zawsze było suche.

swierszczyk18

Zadomawiam się
Zdecydowanie okleić. Ceramika chroni lakier przed rysami, wodą, ale może się zrobić odprysk na lakierze od kamyczka przy szybkiej jeździe choć na pewno mniej, przy klamkach rysuje się dużo mniej lub wcale jeśli jeździ kobieta z długimi pazurkami.
TM3 nie ma problemu z rysowaniem się za klamkami :p
Folia chroni znacznie lepiej, nie musisz tak dbać o nią jak o ceramikę czyli stosować ekstra kosmetyki, bo jest wrażliwa na ostrą chemię, a wtedy może się zapchać i już np hydrofobowość nie działa i nie odpycha tak dobrze wody.
Folię można też nakleić tylko na przód, np maska, zderzak i błotniki czyli elementy najbardziej narażone na odpryski, ale jak już szaleć to najlepiej całe.

Właśnie dostałem link od brata, chyba już podjąłem decyzję

Folia to LLumar

Last edited: