Dorodne buraki, czyli tak nie wypada

tswiech

Fachowiec
To wymaga nieco więcej komentarza. Koś, kto zaparkował Corsą ja miejscu przeznaczonym do ładowania, mógł z łatwością zaparkować bliżej budynku - stacji benzynowej, a nawet tuż obok miejsca do ładowania - jeśli mu się krajobraz podobał. To jest Orlen przy wyjeździe z Poznania na Autostradzie A2 w kierunku Warszawy. Stacja ładowania jest oddalona od budynku stacji paliw dość znacznie - parkowanie w miejscu przeznaczonym do ładowania nie ma więc sensu. Wygląda to na zwykłą złośliwość.

ClassicGOD

Leaf on the wind
To wymaga nieco więcej komentarza. Koś, kto zaparkował Corsą ja miejscu przeznaczonym do ładowania, mógł z łatwością zaparkować bliżej budynku - stacji benzynowej, a nawet tuż obok miejsca do ładowania - jeśli mu się krajobraz podobał. To jest Orlen przy wyjeździe z Poznania na Autostradzie A2 w kierunku Warszawy. Stacja ładowania jest oddalona od budynku stacji paliw dość znacznie - parkowanie w miejscu przeznaczonym do ładowania nie ma więc sensu. Wygląda to na zwykłą złośliwość.
Parkowanie ICE na miejscach do ładowania albo pod kompresorem czy odkurzaczem kiedy z nich się nie korzysta na Orlenach to norma i codzienność. Podejrzewam bardziej głupotę - pewnie minął wszystkie inne miejsca bo szukał tego najlepszego a jak się zorientował że parking się skończył to już tylko miejsca pod ładowarką zostały.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Czytałem wywiad z babką z Orlenu która była odpowiedzialna za wdrożenie pierwszych ładowarek tam, mówiła że jeden z największych problemów to wygospodarowanie miejsca bo ładowarka zabierała minimum 2 miejsca parkingowe. Ciekawe kiedy u nas zaczną dystrybutory na ładowarki wymieniać XD.
Podejrzewam że pracownik stacji tam zaparkował.

daniel

Señor Meme Officer

1727774148998.png

Bronek

Pionier e-mobilności
Jak Kuba Bogu , tak Bóg Kubie
Podajemy" lekarstwo na chamstwo" przy pomocy dlugiego parasola itp uważających na monitoring .
Dzieci jak wychowywałem to nie biłem, ale dawalem żółte kartki .Czerwona zagrażała oknem życia w każdym wieku . Bały się chyba poćwiartowania.

tempFileForShare_20241001-134115_copy_782x394.jpg

Ironeska

Fachowiec
@up
Lepsze są takie nagwintowane "gwoździe" wydrążone w środku, trzy obroty koła i na feldze jedzie. Wyciąganie tego jest mega upierdliwe

Michal

Moderator
Proponuję już zmienić temat, bo takie wymyślanie jak komuś zrobić krzywdę, nie przystoi dorosłym.
Jeszcze lepiej usunąć te swoje wpisy, żebym ja nie musiał tego robić.

tswiech

Fachowiec
Proponuję już zmienić temat, bo takie wymyślanie jak komuś zrobić krzywdę, nie przystoi dorosłym.
Jeszcze lepiej usunąć te swoje wpisy, żebym ja nie musiał tego robić.
Dokładnie, zgadzam się. W tym wątku nie chodzi o to, aby zaproponować jak zniszczyć komuś samochód, bądź w inny sposób zaszkodzić, ale aby napiętnować złe zachowania kierowców. Każdy kto widzi tego typu bezprawie drogowe może złożyć zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia wykroczenia, może też zwrócić nierozsądnem kierowcy uwagę. Działanie w granicach prawa jest OK, jest dobre i może zaspokoić poczucie sprawiedliwości. Złożenie zawiadomienia może doprowadzić do tego, że sprawca poniesie adekwatną karę. Pospolita agresja i samosąd są jednak niedopuszczalne i - po ludzku - słabe. Jeśli ludzie mają Was traktować z szacunkiem, sami musicie tak traktować innych. Czym innym jest krytyka, nawet ostra, a czym innym wbijanie gwoździ w koła. Nigdy na pewno nie wiesz, czym kierowała się osoba, która postąpiła niewłaściwie. A może niszcząc cudze auto odbierasz jej szansę na zakup nowej kurtki, prezentu dziecku na święta, albo wyjazdu do chorej matki/ojca. Nawet jeśli mamy rację, to nie mamy prawa krzywdzić tych którzy się mylą, są złośliwi i postępują karygodnie. Anonimowość w internecie nie oznacza natomiast, że można zapomnieć o moralności. Chyba każdy powinien pomyśleć, co by powiedziało jego dziecko/rodzic gdyby zobaczył(o), że tatuś/syn/córka pisze jak innym zniszczyć samochód, czy wręcz namawia ich do tego, tylko dlatego że ktoś źle zaparkował. Ludzie, litości...