Premiera MG4?

nabrU

Moderator
Jak pogoda, da się kąpać w morzu jeszcze?
Jutro tam lecę właśnie....

Temperature była ok 25*C i woda wciąż OK. Kąpaliśmy się na Blue Lagoon i Ramla Beach (obie plaże na wyspie Comino) więc spokojnie da się.

Ramla Bay:
1730117386641.jpeg

1730117541083.jpeg

Blue Lagoon:
1730117457427.jpeg

1730117515963.jpeg

Ev3

Pionier e-mobilności
Temperature była ok 25*C i woda wciąż OK. Kąpaliśmy się na Blue Lagoon i Ramla Beach (obie plaże na wyspie Comino)
Też się mam tam zamiar wybrać, ale raczej na krótko.
Na Malcie (wyspie) nie trafiliście przypadkiem na piaszczystą plażę z wodą w tych kolorach?

nabrU

Moderator
Spokojnie znajdziesz takie plaże na głównej wyspie. Zależy gdzie będziesz miał hotel / kwaterę (choć w sumie to nie ma znaczenia bo tam wszędzie jest blisko). Choć poza Mellieha Bay, plaże są raczej małe i mają tendencję do zapełniania się jeśli nie jesteś wcześnie rano.

Ironeska

Fachowiec
Na głównej wyspie jest fajna klimatyczna piasczysta plaża tylko że dla naturystów (golaskow)

nabrU

Moderator
No właśnie nie widziałem na tych opisach plaż niczego z lazurową czy turkusową wodą, dlatego pytam.

No to podjedziesz do Ćirkewwa, wsiądziesz rano w łódkę od Comino Ferries (koszt 15 euro od łebka w obie strony) i se popłyniesz na Blue Lagoon i wrócisz po południu. Tak myśmy zrobili mieszkając nieopodal Żabbar. Tylko tam ludź na ludziu siedzi, bo mimo że woda i okolica OK, to plaży piaskowej mało (dlatego zalecam przybyć tam rano).

Sorki za off-topic, no chyba że pojedziesz do Ćirkewwa w MG4 ;)

Ev3

Pionier e-mobilności
Sorki za off-topic, no chyba że pojedziesz do Ćirkewwa w MG4 ;)
Metę wyznaczyłem gdzieś w zatoce St Pauk, więc to rzut beretem od przystani, bez sensu byłoby o czymś innym niż autobus na kilka przystanków brać.

nabrU

Moderator
Maltański transport publiczny jest całkiem OK. Poza tym jest Uber i Bolt. Od St Paul's Bay do przeprawy w Cirkewwa będzie z pół godzinki jazdy autobusem.