Pulled the trigger ;)

Przemmo

Posiadacz elektryka
Przydałaby się przede wszystkim kultura jazdy. Ostatnio większość A2 Stryków-Wawa leciałem i wyprzedzałem prawym pasem. Lewym wszyscy równo 120... Normalnie chyba na tempomatach lecieli. Nawet karetka... 🤷

nabrU

Moderator

Przemekc1

Fachowiec
Polemizowałbym. Pol życia zasuwam A2 z Poznania do zjazdu w Jordanowie i jadąc 140 głównie wyprzedzam inne auta. Moim zdaniem trochę koloryzujesz. Nawet jadąc 130 mam w cholerę wyprzedzań.

Ja mam podobne wrażenia z A4. Wydaje mi się, że średnia prędkość zauważalnie spadła w ciągu ostatnich ~5 lat. Obecnie jadąc rzeczywiste 140km/h praktycznie cały czas wyprzedza się osobówki, gdzie średnio bym powiedział jest bliżej 120km/h. Oczywiście zawsze trafi się kilka samochodów jadących szybciej, ale powiedziałbym, że to raczej pojedyncze sztuki na kilkadziesiąt km jazdy.

cooler

Pionier e-mobilności
Tylko indywidualne pasy dla każdego!
Do wykonania w lotnictwie. Więc czekamy na latające samochody :) Przy obecnych mocach obliczeniowych możliwa była by i odpowiednia separacja rzędu już kilkudziesięciu metrów w pionie i poziomie, a dodatkowo mijanie się na tych samych poziomach "bezkolizyjnie" gdyby zaszła taka potrzeba.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Do wykonania w lotnictwie. Więc czekamy na latające samochody :) Przy obecnych mocach obliczeniowych możliwa była by i odpowiednia separacja rzędu już kilkudziesięciu metrów w pionie i poziomie, a dodatkowo mijanie się na tych samych poziomach "bezkolizyjnie" gdyby zaszła taka potrzeba.
ohhhh YEASSSSS!!!

solik

Pionier e-mobilności
Ja mam podobne wrażenia z A4. Wydaje mi się, że średnia prędkość zauważalnie spadła w ciągu ostatnich ~5 lat. Obecnie jadąc rzeczywiste 140km/h praktycznie cały czas wyprzedza się osobówki, gdzie średnio bym powiedział jest bliżej 120km/h.

no a potem gadaja ze trzeba ladowac elektryki, no trzeba bo z reguly jak jedzie tesla to jedno z szybszych aut na autostradzie xD zwlaszcza HL jest wyciszony na poziomie takim ze 140km/h nie powoduje dyskomfortu

teraz wiekszosc aut to suvy a one na autostradzie, jesli nie sa marek premium, sa glosne i nerwowe ("nosi ich po drodze")

nabrU

Moderator

Wszystko cacy, tylko (idąc dalej przykładem lotnictwa) aby to wszystko osiągnąć samochody pewnie będą droższe (jak i takie samoloty). I zapomniałeś dodać, że trzeba mieć licencję zawodową aby sobie z takim RVSM czy RNP 0.3 latać i się jeszcze słuchać ATC, co nie wszystkim co wolą 'wolną amerykankę' na drogach by się spodobało, gdyby usłyszeli 'A2 Control, cooler, speed 100 or slower until 2 DME to Poznań Wschód' ;)

Nie mam konta, wrzucisz screen?

Sorki, nie wiedziałem, że dyskusja jest w dziale Forum dla zalogowanych. Niestety to już 6 podstron, więc chyba lepiej się tam zapisać, to całkiem ciekawe Forum.