2024.38

Slaww

Fachowiec
Gdyby nie kult zapierd* i siedzenia na zderzaku, to taka sytuacja byłaby co najwyżej zagwozdką dla jadących z tyłu.

Fakt, winna jest tesla, ale nie mniej winny jest siedzący na zderzaku Janusz czy Grażyna
Zauważyłem że dużo częściej siedzą na zderzaku tesli m3 niż Audi a6, mimo tego samego styku jazdy i prędkości.. chyba ludzie dostają małpiego rozumu na widok zielonych tablic? I bynajmniej nie jeżdżę powoli :)

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Po aktualizacji mam taki problem, ze od 4 dni moja tesla nie ma zasiegu LTE, czasem wskoczy na sekunde i znika. Nie dziala ani net w aucie, ani appka w telefonie nie potrafi wybudzic samochodu.
Okolice poznania.
Moze to kwestia pogody ze nie ma zasiegu? Jak to u was wygląda?
Raz tak miałem ale po drugim czy trzecim resecie po kilku minutach wróciło do normalności.

Bronek

Pionier e-mobilności
No nie zgodzę się, sam zapłaciłem za to 100 zł i 2 pkt karne, a miałem nawet mniej, 62 na 50 i zwalniałem, tak że kawałek za znakiem jechałem już 50. Policjant wprost mi powiedział, że od znaku teren zabudowany obowiązuje 50 i puścić mnie nie może. Akurat to było przed kupnem Tesli, więc nie ma bezpośredniego związku z AP ale warto to uwzględniać, gdy ustawia się go w terenie "mieszanym".
Dzisiaj najnowszy soft

cooler

Pionier e-mobilności
Gdyby nie kult zapierd* i siedzenia na zderzaku, to taka sytuacja byłaby co najwyżej zagwozdką dla jadących z tyłu.

Fakt, winna jest tesla, ale nie mniej winny jest siedzący na zderzaku Janusz czy Grażyna
Jak byś nie jechał daleko to nagłe hamowanie jednego auta do 20 na autostradzie spowoduje chaos o jakim sobie nie śniłeś. Przeżyłem takie akcje parę razy i uwierz: każdy jest zaskoczony i wk..wiony na maxa i nie chciał bym być w Twojej skórze jak Cię dorwą po takiej akcji kierowcy Tirów.

cooler

Pionier e-mobilności
Dlatego byłem w takim szoku że AP się to udało że wręcz wbrew sobie pochwaliłem tu na forum że może coś z tego jednak będzie. Bo jeszcze do niedawna ogóle nie używałem AP bo mi ciśnienie podnosiło.
Pochwaliłem, wszedł 2024.38.6 i właśnie na AP wjechał na krawężnik podczas objeżdżania wysepki na krajówce.
Więc dziękuję, dalej już jeżdżę bez AP jak swoją starą analogową Toyotą Tercel '97 ☹️ Życie i felgi mi ciągle miłe.
Takie wysepki to w 2021 roku objeżdżała na pełnej prędkości bez problemu. Co za regres...

lvlthn

Pionier e-mobilności
Pochwaliłem, wszedł 2024.38.6 i właśnie na AP wjechał na krawężnik podczas objeżdżania wysepki na krajówce.
Więc dziękuję, dalej już jeżdżę bez AP jak swoją starą analogową Toyotą Tercel '97 ☹️ Życie i felgi mi ciągle miłe.
Takie wysepki to w 2021 roku objeżdżała na pełnej prędkości bez problemu. Co za regres...
Wybacz, ale Ciebie to same nieszczęścia się trzymają ;)

PS, nie od dawna wiadomo, że AP w polsce NIE widzi wysepek.

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie widzi lub do tej pory widział i nie miałem nigdy incydentu ale nie ufam , to uważam. Kilka razy na wszelki wypadek faktycznie przejąłem kontrolę, bo bywają zaniedbane lub pokiereszowane

lvlthn

Pionier e-mobilności
U mnie widzi lub do tej pory widział i nie miałem nigdy incydentu ale nie ufam , to uważam. Kilka razy na wszelki wypadek faktycznie przejąłem kontrolę, bo bywają zaniedbane lub pokiereszowane
Jesteś pewien?

cooler

Pionier e-mobilności
Wybacz, ale Ciebie to same nieszczęścia się trzymają ;)
Tylko Tesla taka pechowa. Na razie wyczerpuje pecha za wszystkie pozostałe auta (a tymi jeżdżę najwięcej), więc mam zabawkę którą się nie muszę tak przejmować.
PS, nie od dawna wiadomo, że AP w polsce NIE widzi wysepek.
Widział, ominął wysepkę ale potem nie wrócił wystarczająco szybko i najechał na zewnątrzny krawężnik. Dałem mu jechać bo krawężnik mały, może 2cm, ale gdyby był normalny 12-15cm to już bym nie miał koła. 3 lata temu jeździł w tym samym miejscu doskonale, aż zepsuli i już nie puszczałem go samego nigdy. Teraz chciałem zobaczyć tą słynną poprawę i rzeczywiście 2024.38.3 przejechał ładnie rondo bez interwencji, ale 2024.38.6 już jest znów zepsute.