Skąd masz info o emulacji hw3?

Tesla FSD Hardware 4 Has Yet to Reach Full Potential; HW3 Support Still In Progress
Tesla's Hardware 4 potential is not fully unlocked, Elon Musk mentions an 8x improvement upon the already planned 4-5x improvement.

Skąd masz info o emulacji hw3?
Mam też lekkie podejrzenie, że tryb emulacji HW3 na HW4 znacząco pogarsza działanie autopilota.
Maszyna wirtualna, nigdy nie będzie szybsza niż natywny kod na HW4
Od 15 lat robię rocznie po 60tys i moją TMY też to czeka, prawidłowe działanie ACC jest u mnie bardzo ważne.To jest u wszystkich tak, tylko ludzie malo jezdza i tego nie czuja. Ja na kazdej trasie mam 3-5 roznych dziwnych akcji zwiazanych z AP
Używam nawigacji Tesli równolegle z Waze, a znowu Waze to Google (na nawigacji Tesli włączam tryb pokazywania całej trasy ze zmieniającymi się online opcjami dojazdu, a Waze służy mi do dokładnego prowadzenia). Jestem zaskoczony tą informacją bo byłem przekonany, że Tesla korzysta z wyznaczania trasy ze wsparciem Google (w komercyjnym API każde wyznaczenie trasy to około 2 grosze, a pewnie przy indywidualnie negocjowanych umowach są lepsze warunki). Sugerowałem się tym, że Tesla korzysta z Google ponieważ opcje dostępnych tras (te 3 sugestie) przy planowaniu są identyczne w Waze i w Tesli.Mapy offline wykorzystywane do nawigacji sa prawdopodobnie w oparciu o OSM dostarczane przez Mapbox. A także prawdopodobnie zgrubna nawigacja online. Czyli ten moment gdy pokazuje się trasa z ładowarkami ale nie ma jeszcze czasów i poziomów %. Silnik nawigacji został stworzony w oparciu o bibliotekę Valhalla. Informacje o ruchu, oraz nawigacja z wykorzystaniem tych danych, trasy alternatywne do najbliższego celu i zdjęcia satelitarne sa od Google. Choć są też plotki o korzystaniu z innych dostawców np HERE ale jest ich dużo mniej więc mniej prawdopodobne
Po prostu Google nie potrafi nawigować po SuC i nie działa gdy nie ma internetu.Mapy offline wykorzystywane do nawigacji sa prawdopodobnie w oparciu o OSM dostarczane przez Mapbox. A także prawdopodobnie zgrubna nawigacja online. Czyli ten moment gdy pokazuje się trasa z ładowarkami ale nie ma jeszcze czasów i poziomów %. Silnik nawigacji został stworzony w oparciu o bibliotekę Valhalla. **Informacje o ruchu, oraz nawigacja z wykorzystaniem tych danych, trasy alternatywne do najbliższego celu i zdjęcia satelitarne sa od Google.** Choć są też plotki o korzystaniu z innych dostawców np HERE ale jest ich dużo mniej więc mniej prawdopodobne
Czytając takie posty doszedłem do wniosku, że powinniśmy odróżniać starsze samochody korzystające z radarów od nowych bazujących na kamerach.Jak ktoś mi nie wieży że u mnie dzieje się to często to zapraszam, gwarantuję że wystarczy jeden dzień jeżdżenia z ACC lub AP i się przekona że nie piszę farmazonów
Nie ma już Tesli bazujących na radarach. Wszystkie przeszły na kamery, chyba, że ktoś nie aktualizował auta od około 1,5 roku.Czytając takie posty doszedłem do wniosku, że powinniśmy odróżniać starsze samochody korzystające z radarów od nowych bazujących na kamerach.
To 2 różne technologie i zachowanie samochodów zapewne też jest różne.