Acceleration Boost czyli z 4,4 do 3,9s do 100km/h w TM3 LR

danielm

Pionier e-mobilności
Ja mam dylemat. W pierwszych 2 miesiącach byłem mocno zdecydowany. Potem złapałem się na tym, że zdecydowanie większość tras pokonuję w Chill Mode. Przełączam się w Standard tylko kiedy mam "trudniejsze" wyprzedzanie. I tak też sobie dumam czy brać czy też nie.
od roku jeżdze w chillu i to w SR+, tak jak mówisz, standard odpalam tylko gdy na jednojezdniowej mam jakieś wyprzedzania za tirami przy większym ruchu z naprzeciwka, ale rok temu na mokrym udało mi się złapać uślizg tylnej osi więc wróciłem do chilla który uślizgów nie powoduje

Bronek

Pionier e-mobilności
No i tak przeglądając stronę www konta( ponownie z winy Daniela, stan jak przy kupnie).. Trafiłem na zakładkę z boostem i mnie ręka zaswędziała. Brać czy nie brać, oto jest pytanie?
Tym bardziej, że mam dziwne przeczucie iż 9500 zł, to jest krótkotrwała PROMOCJA.
Szczególnie uwzględniając rozwijającą się jedynie w dumę narodową gospodarkę kraju, co przejawia się niezauważalnie przez władze rosnącą inflacją.

Last edited:

danielm

Pionier e-mobilności
No i tak przeglądając stronę www konta( ponownie z winy Daniela, stan jak przy kupnie).. Trafiłem na zakładkę z boostem i mnie ręka zaswędziała. Brać czy nie brać, oto jest pytanie?
Tym bardziej, że mam dziwne przeczucie iż 9500 zł, to jest krótkotrwała PROMOCJA.
Szczególnie uwzględniając rozwijającą się jedynie w dumę narodową gospodarkę kraju, co przejawia się niezauważalnie przez władze rosnącą inflacją.
nawet mnie nie denerwuj bo mnie nadal swędzi:

Attachments

• fotele.png
    fotele.png
    113,9 KB · Liczba wyświetleń: 101

krzyss

Pionier e-mobilności
Jak bedziesz zmienial auto to po co ?
ja mam leasing na 5 lat… wiec mnie dopiero korci :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Jak bedziesz zmienial auto to po co ?
ja mam leasing na 5 lat… wiec mnie dopiero korci :)
Racja, to są argumenty przeciw. A do tego idzie zima, cena, a najważniejsze, że to kompletnie jest zbyteczne (jak u Daniela te czerwone tylne fotele).
Za : fajnie mieć żonę emerytkę, w sedanie dla babci ze świadomością iż gdy jej powiem by sobie poszła, zrobi to bardzo szybko.
Drugi poważny argument, to posiadanie dla posiadania. Dają to się bierze. A to najtańszy tuning jaki znam na tym poziomie wartości. Już raz dostałem za darmo od Tesli te 0,5 sek i różnicę czułem.
Trzeci argument to też cena, tym razem też wysoka ale pewnie nie najwyższa.

No i nie wiem czy będzie zmiana? Czy auto zostanie? Kolejne podobnie to Ska, ale nie będę czekał latami bez auta. Więc Trójka będzie z nami co najmniej 2 lata.
Mam obawy iż opcja zniknie, np bo coś się pojawi w logach lub zmieni się polityka Tesli. U ich to klik i jak z refferal ami.

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
A jakbyśmy tak wszyscy poklikali to może była by zniżka jak za sprzedaż hurtową?
Może założyć coś wyznaniowego. Np "Kościół latającej w Kosmos Tesli" i wtedy.. U nas takie organizacje mają benefity.

Ja bym brał (ja). "wyprzedzanie w trasie" w pierwszym rzędzie. Przyzwyczaiłem się i to lubię.

krzyss

Pionier e-mobilności
A jakbyśmy tak wszyscy poklikali to może była by zniżka jak za sprzedaż hurtową?
Może założyć coś wyznaniowego. Np "Kościół latającej w Kosmos Tesli" i wtedy.. U nas takie organizacje mają benefity.

Ja bym brał (ja). "wyprzedzanie w trasie" w pierwszym rzędzie. Przyzwyczaiłem się i to lubię.
Kombinujesz 😂 miales 1500£ to nie kupiles, masz 9500.- znow kreci, a sporo chlopakow zaplcilo 10800.- w serwisie…

Bronek

Pionier e-mobilności
W końcu ktoś kto kopie mnie w D.. we właściwym kierunku :) Funty były nie Euro ale i tak taniej

PS Brać na Firme???? :) Bo jest możliwość. Jak to US wytłumaczyć ? Do Pacjenta aby szybciej zajechać? >
SmartSelect_20211029-200454_Brave_copy_612x737.jpg

Last edited: