Materac do spania okazjonalnego

Pepek

Posiadacz elektryka
No ale to jest dwa razy drożej niż ten materac od Tesli. I trzynaście razy drożej niż @elektryczna droga pisze.
Może i tak, ale jest mega dobry, to polecam. Plus jak go kupowałem (13 m-cy temu) nie było tego teslowksiego, a też cena była niższa (ze 25%), no i potrzebowałem czegoś w ciągu kilku dni, a nie czekania tygodni na chiński badziew.

aadamuss

Posiadacz elektryka
Do materaca jakiegokolwiek polecam takie coś do zasłonięcia dziury między fotelami. Nie wygląda super, mogłoby być lepiej wykonane i troszkę dłuższe, szersze ale i tak działa :) Po przesunięciu foteli bliżej kierownicy robi się dużo więcej miejsca na długości.1000041407.jpg

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Ja kupiłem Aerogogo. Nie jest piankowy.
Zaleta - mały rozmiar, pompka zintegrowana, dobre wykonanie (popatrz jest w decathlonie za fajne pieniądze).
Co do wygody - spaliśmy w dwie osoby 4 noce. Daje radę, ale hotel to nie jest.
Dla mnie problemem nie jest materac, a fakt, że materac nie leży płasko tylko pod kątem. Fotele nie są idealnie płaskie, czuć że jest spadek w kierunku bagażnika i jest wrażenie że się zsuwasz.

EDIT - już w Deca go nie widzę.
wydaje mi się że niektóre materace dedykowane do tesli niwelują ten spadek

MarcinEV

Posiadacz elektryka
wydaje mi się że niektóre materace dedykowane do tesli niwelują ten spadek

Musiałby materac mieć kształt trójkąta i być cieńszy przy głowie. Nie sądzę.

EVJerry

Fachowiec
Ja używam Aerogogo w wersji to Y. Śpi się dobrze. Można sobie regulować twardość poziomem napompowania. Wbudowany mechanizm pompowania/wypompowania działa świetnie. Długość jest wystarczająca. Jedyny minus, to to, że faktycznie nieco pochylonym się śpi, więc jak ktoś się dużo obraca podczas snu, to może się zsuwać w kierunku bagażnika. Gdybym miał ponownie wybierać, to na pewno kupiłbym ten sam materac jeszcze raz. Kupiłem na Amazon.de (https://www.amazon.de/dp/B0CR32C9QX/)

chewbacca

Posiadacz elektryka
To ja jako ciekawostkę dodam co dziś odkryłem przypadkiem. Musiałem kupić przenośny, składany materac ale maksymalnie wygodny i akurat w IKEA znalazłem takie coś nazwie VITHÄLL. Materac fajny, pełnowymiarowy 80x200cm, sprężynowy, na prawdę ultra wygodny (nawet do spania na codzień). Po prostu jak normalne wygodne łóżko. A piszę tu o tym dlatego, że po wrzuceniu do bagażnika TM3 okazało się że pasuje niemal na wymiar. na wysokość na styk, na głębokość i szerokość zostaje pare cm zapasu. Minus taki że z przestrzeni bagażowej zostaje tylko frunk i subtrunk. Ale spanie na pewno w luksusie :). Osobiście nie rozkładałem go w samochodzie no ale patrząc po wymiarach to powinien wejść bez problemu. Dodatkowo spodnia warstwa (ta, która jest na podłodze po rozłożeniu) jest trochę usztywniona co może się przydać w tej dziurze między oparciami fotelu a końcem tylnej kanapy. Mimo, że w aucie nie korzystałem to korzystałem poza nim i polecam!
IMG_8079.JPGIMG_8080.JPG

chewbacca

Posiadacz elektryka
Ja myślę o tym:
- tylko trudno stwierdzić na ile jest dobry ;//
Dla zainteresowanych na polskim amazonie jest materac od Lost Horizon, sprzedawany przez producenta, obecna cena to 928 PLN, ja kupilem we wrzesniu za 999. https://www.amazon.pl/dp/B0D8P8BSGS
Tylko czemu te materace kosztują po 1000zł? Ktoś mi to wytłumaczy poza tym, że to nabijanie ludzi w butelkę? Chyba, że są produkowane z czystego złota?

Slavekk_

Posiadacz elektryka
No ten teslowski jest z pompką elektryczną, więc dwóch stów nie będzie kosztował.
A czy 9 stów? a kto bogatemu zabroni...