aadam75
Zadomawiam się
Ja jako elektryk mam drut 5x6mm2, około 45 mb. Instalacja w bloku. Kable do mieszkania 5x10mm2. Wołałem nie oszczędzać. Kable zawsze mam zimne, heheU mnie jest 5x4
Ja jako elektryk mam drut 5x6mm2, około 45 mb. Instalacja w bloku. Kable do mieszkania 5x10mm2. Wołałem nie oszczędzać. Kable zawsze mam zimne, heheU mnie jest 5x4
5x6 - 35m kablaJakimi przewodami macie podłączone Wasze ładowarki?
Chodzi mi oczywiście o przekrój.
Ja jako elektryk mam drut 5x6mm2, około 45 mb. Instalacja w bloku. Kable do mieszkania 5x10mm2. Wołałem nie oszczędzać. Kable zawsze mam zimne, hehe
Po co, mam 2,5 i wszystko OK, jedynie ze wszystkiego to ciepłe są styki w bezpieczniku.U mnie cała instalacja to są 4m przewodu od bezpiecznika, więc jak tak czytam, chyba pójde w 4mm.
jak się coś grzeje to nie wszystko jest ok a nawet jest mocno nie ok.Po co, mam 2,5 i wszystko OK, jedynie ze wszystkiego to ciepłe są styki w bezpieczniku.
Dlatego co jakis czas, sprawdzać dokręcenie przewodów.
Styk to jest zawsze najsłabszy punkt i grubszy kabel tego nie zmieni.jak się coś grzeje to nie wszystko jest ok a nawet jest mocno nie ok.
pierwszy powód do zmiany przewodów na grubsze.
mam 5x6mm i 20m przewodu, tak mi zalecił certyfikowany monter od Tesli, koszty niewiele większe a bezpieczeństwo i spokój znacznie większe.
Czy ja napisałem, że się grzeje jest tylko lekko ciepłe. Grzanie to jak zaczynaja sie palić styki, a tu nie ma takiego efektu.jak się coś grzeje to nie wszystko jest ok a nawet jest mocno nie ok.
pierwszy powód do zmiany przewodów na grubsze.
mam 5x6mm i 20m przewodu, tak mi zalecił certyfikowany monter od Tesli, koszty niewiele większe a bezpieczeństwo i spokój znacznie większe.
No widzę, samych jasnowidzów.No nie powinno sie grzac, albo przewod jednak jakosciowo slaby, albo styk nie za dobry. Jesli sie grzeje to sie upali, pytanie tylko czy za rok czy za 5 lat.
Widzialem w przepowiedni jasny plomien 🚒🧯👨🚒No widzę, samych jasnowidzów.![]()