Instalacja Wall connector

Narkil

Zadomawiam się
Ja jako elektryk mam drut 5x6mm2, około 45 mb. Instalacja w bloku. Kable do mieszkania 5x10mm2. Wołałem nie oszczędzać. Kable zawsze mam zimne, hehe

U mnie cała instalacja to są 4m przewodu od bezpiecznika, więc jak tak czytam, chyba pójde w 4mm.

inter

Pionier e-mobilności
U mnie cała instalacja to są 4m przewodu od bezpiecznika, więc jak tak czytam, chyba pójde w 4mm.
Po co, mam 2,5 i wszystko OK, jedynie ze wszystkiego to ciepłe są styki w bezpieczniku.
Dlatego co jakis czas, sprawdzać dokręcenie przewodów.

Paweł M.

Posiadacz elektryka
Po co, mam 2,5 i wszystko OK, jedynie ze wszystkiego to ciepłe są styki w bezpieczniku.
Dlatego co jakis czas, sprawdzać dokręcenie przewodów.
jak się coś grzeje to nie wszystko jest ok a nawet jest mocno nie ok.
pierwszy powód do zmiany przewodów na grubsze.

mam 5x6mm i 20m przewodu, tak mi zalecił certyfikowany monter od Tesli, koszty niewiele większe a bezpieczeństwo i spokój znacznie większe.

daniel

Señor Meme Officer

mam 5x6mm i 20m przewodu, tak mi zalecił certyfikowany monter od Tesli, koszty niewiele większe a bezpieczeństwo i spokój znacznie większe.
Styk to jest zawsze najsłabszy punkt i grubszy kabel tego nie zmieni.

inter

Pionier e-mobilności

Czy ja napisałem, że się grzeje jest tylko lekko ciepłe. Grzanie to jak zaczynaja sie palić styki, a tu nie ma takiego efektu.

krzyss

Pionier e-mobilności
No nie powinno sie grzac, albo przewod jednak jakosciowo slaby, albo styk nie za dobry. Jesli sie grzeje to sie upali, pytanie tylko czy za rok czy za 5 lat.

inter

Pionier e-mobilności
No nie powinno sie grzac, albo przewod jednak jakosciowo slaby, albo styk nie za dobry. Jesli sie grzeje to sie upali, pytanie tylko czy za rok czy za 5 lat.
No widzę, samych jasnowidzów. ;)