TESLA - ciekawostki

Bronek

Pionier e-mobilności
Mnie zwierzęta kochają , polezą za mną . Żona zostanie i jak to rozumieć ?
Klimatyczna opłata to jakieś kuriozum , to jest lokalny podatek, za to że ktoś przyjeżdża płaci za parkingi , daje zarobić lokalnym biznesmenom itp .
Taki napiwek dla miejscowości wliczony w pobyt .

Ludzie palą dalej syfem . Mniej ale jednak . Na dzialkach a tych jest sporo i w domach gdzie nawet jak wymienili piece na gaz lub PC , to stare zostaly właśnie dla palenia śmieci i tzw oszczędności.
Po 22.00 do 6.00 nikt nie ma prawa tego sprawdzić i tyle w temacie

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Jak dobrze pamiętam jeden turysta z Krakowa sądził się z hotelarzem z Zakopanego o ta opłatę i wygrał. Oddali mu mmmmm jakieś 15 zł klimatycznego a sprawa trwała ze 3 lata.
Ale to chyba powinien się sądzić z gminą, a nie hotelarzem? Przecież hotelarz nie bierze tego dla siebie, tylko zbiera dla gminy, która wprowadziła taką opłatę.

daniel

Señor Meme Officer
Ale to chyba powinien się sądzić z gminą, a nie hotelarzem? Przecież hotelarz nie bierze tego dla siebie, tylko zbiera dla gminy, która wprowadziła taką opłatę.
Prawdopodobnie poszło do gminy. Pamięć ludzka bywa zawodna.

wojtkow

Pionier e-mobilności
W cenie noclegu czy w cenie parkingu? Bo jeżeli parking kosztuje 120 zł (Holiday Inn Warsaw Center) to ładowanie może być w cenie bez problemu (zwłaszcza, że tam mają 4kW/h :p)

blazej

Pionier e-mobilności
Każdy hotel, w którym spałem w ostatnich 2 latach w Polsce miał ładowanie elektryków w cenie noclegu. Ostatnie w tym roku to widzę przy okazji Tesla Desitnation Chargery były (Giżycko, Szklarska Poręba).
Teraz coraz częściej hotele mają po prostu stację operatora typu Elocity i płacisz tam normalnie za kWh. W moim przypadku tak było najczęściej. Przy Tesla Destination Charger też chcieli mnie kasować na początku dodatkowo, dopiero po moim dopytywaniu się było w cenie parkingu.

krzyss

Pionier e-mobilności
W cenie noclegu czy w cenie parkingu? Bo jeżeli parking kosztuje 120 zł (Holiday Inn Warsaw Center) to ładowanie może być w cenie bez problemu (zwłaszcza, że tam mają 4kW/h :p)
I co to malo ?
Na noc wystarczy.