Ty masz tam automat i przy jezdzie 140-160km/h pali Ci to V6 10L ???
Co tam jest za silnik ????
Lexus lx350 z 3l benzyna przy takiej jezdzie pali 16-18L benzyny !
Przy 160 raczej więcej, ale jak latam te tysiące km w nocy na trasie to lecę na tempomacie zwykle lekko poniżej 140, 135-137 (wtedy świeci mi się ECO i mało pali około 10l latem i ok 11l zimą. Szybciej tylko po PL do 150km/h, w Austrii i Szwajcarii parę razy przyszedł mandat więc więcej niż 140 nie jadę.
Silnik z tego co pamiętam 2GR-FKS. Jak na tak duży samochód to bardzo ładne spalanie, dość powiedzieć że przy 130 km/h ma coś 2200 obrotów, przy 180km/h ok 3000obr/min - raczej się nie męczy
A przy ok 120 potrafi zejść do 7-8l/100km latem po równej drodze. Jak go sprawdzałem kiedyś na łysych Michelinkach po suchym to ok 7s do setki da się uzyskać, poszedł by szybciej ale FWD.
Ważyłem go kiedyś to ważył 2.2T, ponad 5.1m długości i zdaje się 180cmwysokości i 2m szerokości bez lusterek więc maleństwo i leciutkie toto nie jest, ale dzięki fajnemu silnikowi i skrzyni jeździ się tym zadziwiająco lekko, dynamicznie i przyjemnie. Polecam dla dużej rodziny na trasy, nie polecam na miasto - za duże, choć fajnie tym się jeździ nawet w korku, taki krążownik...