Greenway - Świąteczne info

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja nawet dziś wybrałem Orlen zamiast GW, choć mam tam jeszcze darmowe kWh. Nie do pomyślenia jeszcze rok temu.

Michal

Moderator
Ja nawet dziś wybrałem Orlen zamiast GW, choć mam tam jeszcze darmowe kWh. Nie do pomyślenia jeszcze rok temu.
Ccc

Gandalf

Pionier e-mobilności
Ej, ale ta wiadomość to nic strasznego, ot nie będzie można abonamentu sobie kupić przez kilka dni, ładowanie przecież będzie działać.
Ale faktycznie, o Orlenie do tej pory myślałem ... no można sobie poczytać na forum co myślałem. ;-)

Gandalf

Pionier e-mobilności
Z tym to bez szału na Orlenie, podnieśli ceny i obniżyli w promocji ale do 22 grudnia (tak żeby jazda na święta była w tych podwyższonych

promo3_cennik_pl_eead2e8c1c.jpg

Nawet promocyjnie jest drożej niż na SuC (no wiadomo), ale też drożej niż w Energia MAX od GW.

Serio? Obniżka ceny za postój? 😂

Swoją drogą cena za postój na DC powinna być minimum 1PLN / minutę powyżej 60min, tak by zwracało się operatorowi za to, że w tym czasie mógł by ktoś się ładować, nawet jeśli to by było 22kW. "Nakapać" końcóweczkę jak ktoś musi to może sobie po przepięciu się na AC.

Iktorn

Zadomawiam się
Z tym to bez szału na Orlenie, podnieśli ceny i obniżyli w promocji ale do 22 grudnia (tak żeby jazda na święta była w tych podwyższonych

promo3_cennik_pl_eead2e8c1c.jpg
No nie.
Najniższa cena odwołuje się do poprzedniej ceny promocyjnej (z listopada).
Cena standardowa jest prawidłowa.

vwir

Pionier e-mobilności
Swoją drogą cena za postój na DC powinna być minimum 1PLN / minutę powyżej 60min, tak by zwracało się operatorowi za to, że w tym czasie mógł by ktoś się ładować, nawet jeśli to by było 22kW. "Nakapać" końcóweczkę jak ktoś musi to może sobie po przepięciu się na AC.
No to zależy. Na szałowych 50kW DC po godzinie można mieć znacznie mniej niż 80% SOC.

Gandalf

Pionier e-mobilności
No tak, i to by był sygnał żeby jednak mimo wszystko udostępnić tę stację następnej osobie w kolejce :)
Jeśli to nie jakaś pustynia elektromobilności to naładuje się gdzieś dalej
A jeśli tak... to głupio żeby ten następny koleś musiał czekać 1h+ zanim nawet zacznie.