KrzysztofFly
Moderator
To Ty nie masz cały czas abonamentu Energia Max?
To Ty nie masz cały czas abonamentu Energia Max?
No - szczególnie gdy nikogo w tej kolejce nie ma. Ładowałem się na Orlenie wielokrotnie. Jeszcze nigdy nikogo czekającego na mnie nie spotkałem.No tak, i to by był sygnał żeby jednak mimo wszystko udostępnić tę stację następnej osobie w kolejce
Jeśli to nie jakaś pustynia elektromobilności to naładuje się gdzieś dalej
A jeśli tak... to głupio żeby ten następny koleś musiał czekać 1h+ zanim nawet zacznie.
No i okazuje się, że nie tylko to uwalili.
No to chyba kolega przeoczył informacje o zmianach w roamingu GW, a było o tym dużoJeszcze a'propos GW niespodzinka, chwalili się, że z Ionity mają wspólne ceny a tu się dziś okazało, że mając abo w GW zapłaciłem za 1kwh w Ionity 3,81zł. Słabo przyznam się szczerze, tym bardziej ze nie znalazlem żadnego info o zaprzestaniu współpracy (a nie każdy ma pofil na fb). Jeżeli dojdzie jeszcze do tego, że się GW nie dogada z EV Klub to raczej rezygnacja z jednego i drugiego.
No widzisz, pewnie tak ;-) ale skoro mam udzieloną zgodę na informacje, to takowa powinna do mnie dotrzeć, a jej jednak nie miałem... wiesz to nie jest problem, chodzi o zasadę dbania o klienta. Poza tym, jeszcze po 06.2024 miałem w aplikacji GW ceny spójne, chociaż nie korzystałem.No to chyba kolega przeoczył informacje o zmianach w roamingu GW, a było o tym dużo. Tak na szybko np. tutaj:
![]()
Zmiany i nowy cennik GreenWay od 1 czerwca. Dzienne rozliczenia (od 13.05), roaming po stawkach docelowego operatora | SAMOCHODY ELEKTRYCZNE - www.elektrowoz.pl
GreenWay Polska wprowadza zmiany w rozliczaniu usług. Od 13 maja za ładowania zapłacimy nie w cyklu miesięcznym, lecz dobowym – faktury...elektrowoz.pl
No to aby było trudniej, teraz musisz także uważać na stacje wyglądające identycznie jak stacje GW, jednak w aplikacji oznaczone literką P (Partnerska), bo tam ceny też mogą być inne (czytaj - raczej wyższe), tak samo jak na nich nie można było skorzystać z darmowych pakietów.No widzisz, pewnie tak ;-) ale skoro mam udzieloną zgodę na informacje, to takowa powinna do mnie dotrzeć, a jej jednak nie miałem... wiesz to nie jest problem, chodzi o zasadę dbania o klienta. Poza tym, jeszcze po 06.2024 miałem w aplikacji GW ceny spójne, chociaż nie korzystałem.
Sprawdziłem u siebie w mailach i dostałem 29.04.2024 wiadomość z GW o zmianach:No widzisz, pewnie tak ;-) ale skoro mam udzieloną zgodę na informacje, to takowa powinna do mnie dotrzeć, a jej jednak nie miałem... wiesz to nie jest problem, chodzi o zasadę dbania o klienta. Poza tym, jeszcze po 06.2024 miałem w aplikacji GW ceny spójne, chociaż nie korzystałem.
Dzięki za info, bede uważał gdzie się ładuję, to nie chodzi o stawki bo, te wiadomo idą do góry, chodzi o zasadę i informację dla klientów a to leży....No to aby było trudniej, teraz musisz także uważać na stacje wyglądające identycznie jak stacje GW, jednak w aplikacji oznaczone literką P (Partnerska), bo tam ceny też mogą być inne (czytaj - raczej wyższe), tak samo jak na nich nie można było skorzystać z darmowych pakietów.
Najgorzej z klientami, którzy używają głównie karty do uruchomiania ładowarki, podjadą gdzieś, zauważą ładowarkę i się podepną i naładują, a potem na FV może być lekki szok.Dzięki za info, bede uważał gdzie się ładuję, to nie chodzi o stawki bo, te wiadomo idą do góry, chodzi o zasadę i informację dla klientów a to leży....