Greenway - Świąteczne info

vwir

Pionier e-mobilności
No tak, i to by był sygnał żeby jednak mimo wszystko udostępnić tę stację następnej osobie w kolejce :)
Jeśli to nie jakaś pustynia elektromobilności to naładuje się gdzieś dalej
A jeśli tak... to głupio żeby ten następny koleś musiał czekać 1h+ zanim nawet zacznie.
No - szczególnie gdy nikogo w tej kolejce nie ma. Ładowałem się na Orlenie wielokrotnie. Jeszcze nigdy nikogo czekającego na mnie nie spotkałem.

Ev3

Pionier e-mobilności
No i okazuje się, że nie tylko to uwalili.
Nie aktywuje się konto, do którego nie była dodana karta (kiedyś działało bez niej, od jakiegoś czasu wyskoczyła blokada).

Niby udało się kartę dodać, ale efektów nie widać, konto nadal zablokowane.

PioTab

H&G
Jeszcze a'propos GW niespodzinka, chwalili się, że z Ionity mają wspólne ceny a tu się dziś okazało, że mając abo w GW zapłaciłem za 1kwh w Ionity 3,81zł. Słabo przyznam się szczerze, tym bardziej ze nie znalazlem żadnego info o zaprzestaniu współpracy (a nie każdy ma pofil na fb). Jeżeli dojdzie jeszcze do tego, że się GW nie dogada z EV Klub to raczej rezygnacja z jednego i drugiego.

Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
Jeszcze a'propos GW niespodzinka, chwalili się, że z Ionity mają wspólne ceny a tu się dziś okazało, że mając abo w GW zapłaciłem za 1kwh w Ionity 3,81zł. Słabo przyznam się szczerze, tym bardziej ze nie znalazlem żadnego info o zaprzestaniu współpracy (a nie każdy ma pofil na fb). Jeżeli dojdzie jeszcze do tego, że się GW nie dogada z EV Klub to raczej rezygnacja z jednego i drugiego.
No to chyba kolega przeoczył informacje o zmianach w roamingu GW, a było o tym dużo ;). Tak na szybko np. tutaj:

PioTab

H&G
No to chyba kolega przeoczył informacje o zmianach w roamingu GW, a było o tym dużo ;). Tak na szybko np. tutaj:
No widzisz, pewnie tak ;-) ale skoro mam udzieloną zgodę na informacje, to takowa powinna do mnie dotrzeć, a jej jednak nie miałem... wiesz to nie jest problem, chodzi o zasadę dbania o klienta. Poza tym, jeszcze po 06.2024 miałem w aplikacji GW ceny spójne, chociaż nie korzystałem.

Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
No widzisz, pewnie tak ;-) ale skoro mam udzieloną zgodę na informacje, to takowa powinna do mnie dotrzeć, a jej jednak nie miałem... wiesz to nie jest problem, chodzi o zasadę dbania o klienta. Poza tym, jeszcze po 06.2024 miałem w aplikacji GW ceny spójne, chociaż nie korzystałem.
No to aby było trudniej, teraz musisz także uważać na stacje wyglądające identycznie jak stacje GW, jednak w aplikacji oznaczone literką P (Partnerska), bo tam ceny też mogą być inne (czytaj - raczej wyższe), tak samo jak na nich nie można było skorzystać z darmowych pakietów.

KrzysztofFly

Moderator
Sprawdziłem u siebie w mailach i dostałem 29.04.2024 wiadomość z GW o zmianach:
Zrzut ekranu 2025-01-10 223339.png

PioTab

H&G
No to aby było trudniej, teraz musisz także uważać na stacje wyglądające identycznie jak stacje GW, jednak w aplikacji oznaczone literką P (Partnerska), bo tam ceny też mogą być inne (czytaj - raczej wyższe), tak samo jak na nich nie można było skorzystać z darmowych pakietów.
Dzięki za info, bede uważał gdzie się ładuję, to nie chodzi o stawki bo, te wiadomo idą do góry, chodzi o zasadę i informację dla klientów a to leży....

Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
Dzięki za info, bede uważał gdzie się ładuję, to nie chodzi o stawki bo, te wiadomo idą do góry, chodzi o zasadę i informację dla klientów a to leży....
Najgorzej z klientami, którzy używają głównie karty do uruchomiania ładowarki, podjadą gdzieś, zauważą ładowarkę i się podepną i naładują, a potem na FV może być lekki szok.