e-C3 trafia do salonów

PaRa

Zadomawiam się
Dziś chciałem obejrzeć z żoną auta, które nam się podobają: Honda, KIA, Hyundai, Citroen.
Udało się z KIA Niro i Hyundai Kona. W tym momencie na prowadzeniu najtańsza Kona z mniejszą baterią.
Na deser zostanie C-3 w wersji MAX

wiesław

Nowy na Forum
Godzinę temu dzwonili do mnie z lokalnego salonu Citroena (Rybnik), że własnie przyjechał do nich pierwszy egzemplarz.
Niedługo może nawet jedzić jako demo. Tak że tego ...
to cię oszukał .w Polskich salonach nie znajdziesz elektrycznej wersji. jak znajdziesz to napisz bo sam jestem zainteresowany. nawet chciałem go zamówić bez jazdy testowej ale przeraziło mnie to że w danych technicznych pisze że moment obrotowy wynosi zaledwie 120Nm. dla porównania podaję dane samochodów elektrycznych o zbliżonej mocy.
Citroen e C3 moc 83kW moment obrotowy 120Nm
Dacia Spring moc 33kW moment obrotowy 125Nm
Fiat 500 electric moc 87 kW moment obrotowy 220Nm
Renault Twingo electric moc 60 kW moment obrotowy 160Nm
Opel Corsa electric moc 100 kW moment obrotowy 260 Nm
nawet dacia spring przy mocy 45km ma wyższy moment

mattmd

Zadomawiam się
Dziś chciałem obejrzeć z żoną auta, które nam się podobają: Honda, KIA, Hyundai, Citroen.
Udało się z KIA Niro i Hyundai Kona. W tym momencie na prowadzeniu najtańsza Kona z mniejszą baterią.
Na deser zostanie C-3 w wersji MAX
Kia Niro i hunday kona w jakich cenach startują? Tak przy osobistej wizycie w salonie? Za ile można by było wyjechać za gotówkę?

Citroen eC3

Zadomawiam się
IMG_7018.jpegW biegłym tygodniu odebraliśmy eC3 dla żony. Szybka decyzja i chyba ostatnia marka w Stellantis z kredytem 0% (przynajmniej z tych, co sprawdzałem). Kontakt z francuską motoryzacją po raz pierwszy. Elektryk również. Testujemy, próbujemy. Aplikacja działa tragicznie (nie widać belki z ustawianiem temperatury, ładowanie z ustawioną godziną laduje do 100%). Bądź co bądź, dealerzy (Zdunek Gdańsk) eC3 do testów już mają.

ec4owner

Nowy na Forum
View attachment 22862W biegłym tygodniu odebraliśmy eC3 dla żony. Szybka decyzja i chyba ostatnia marka w Stellantis z kredytem 0% (przynajmniej z tych, co sprawdzałem). Kontakt z francuską motoryzacją po raz pierwszy. Elektryk również. Testujemy, próbujemy. Aplikacja działa tragicznie (nie widać belki z ustawianiem temperatury, ładowanie z ustawioną godziną laduje do 100%). Bądź co bądź, dealerzy (Zdunek Gdańsk) eC3 do testów już mają.
Jak wrażenia? Też byłem zapisany na e-c3 ale wczoraj kupiłem nowe e-c4 za 120tys z 2023. Przekonała mnie bardzo atrakcyjna cena, większy moment obrotowy i pompa ciepła w e-c4.
Kupiłbym pewnie e-c3 gdyby można było się tym autem gdzieś przejechać. Dodatkowo na chwilę obecną w Polsce to nie ma chyba jeszcze ani jednej recenzji tego auta...

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Pewno recenzje znajdziesz ale do jazd w rejonie Śląska raczej niedostępne. W Rybniku stoi eC3 w salonie do podglądania. Ja czekam na jakieś info z salonu jak już będzie coś do jazdy. Ale cena 130 tys odstrasza i za tyle to ja nie jestem zainteresowany.
Trochę martwi też skala opóźnień: okazuje się że na zachodzie wygląda to tak samo, obsuwa prawie roczna. Czy to dobrze wróży odnośnie jakości? Chciałbym w to wierzyć ale słabo umiem ;)

ec4owner

Nowy na Forum
Pewno recenzje znajdziesz ale do jazd w rejonie Śląska raczej niedostępne. W Rybniku stoi eC3 w salonie do podglądania. Ja czekam na jakieś info z salonu jak już będzie coś do jazdy. Ale cena 130 tys odstrasza i za tyle to ja nie jestem zainteresowany.
Trochę martwi też skala opóźnień: okazuje się że na zachodzie wygląda to tak samo, obsuwa prawie roczna. Czy to dobrze wróży odnośnie jakości? Chciałbym w to wierzyć ale słabo umiem ;)
Opóźnienie i problemy w produkcji które miały być jego powodem też dołożyło cegiełkę do mojej decyzji.
BTW. W salonie stało jeszcze nowe, ładne e-c4x shine z 2022 za 127tys. Jakby ktoś był zainteresowany to dam namiar ale pewnie jest na otomoto