Juniper - czy warto czekać?

cooler

Pionier e-mobilności
174 kWh to w TM3. W TMY to pewnie ze 200 kWh by musiło być.
Nie pogardził bym 200kWh w TM3 :) Te 174 to dokładnie tyle ile wystarczyło by do mego stylu jazdy w dalekie trasy w nocnych przskokach

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
pojawiają się głosy rozsądku o Y. kilka osób na forum zwracało na to uwagę od dawna, pomimo sprzeciwu wyznawców. Juniper powinien być w stanie rozwiązać największe bolączki ale czy tak się stanie zobaczymy. na razie zamknięta grupa Y-greków ;) twardo jest zapatrzona w swoje wybory i co najgorsze bezrefleksyjnie nagania innych do zakupu za pomocą swoich referali. degeneracja postępuje.

zlp

Pionier e-mobilności
Twierdzi dokładnie to co ja i o czym wszyscy tutaj dokładnie wiedzą: Zasięg upierdliwiający jazdy już w średnie trasy. Prawie idealne auto wokół komina.
Gość nie ma zamiaru dostosowywać się do samochodu, na siłę uzasadniać wyboru, szukając zrozumienia wśród ludzi ze słabym pęcherzem.
I podobnie jak ja, jest zadowolony, bo ma kopciucha w dłuższe trasy.
Mimo tych wad czekam na nowe Y mając nadzieję, że Elon wyskoczy z czymś, co da jakąś przewagę nad konkurencją coraz bardziej dającą się we znaki.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
no ba... podjarka jest :D (white in white, TMY AWD)

tym bardziej że wyjeżdżamy całą rodziną na kilka dni, będzie można przy piwku pobawić się tabletem parę dni (mam nadzieję, że bateria mi nie siądzie gdzieś w górach :)))

BTW
Katowice
Słuchaj, mam prośbę. Jak naładujesz do końca do 100% zrób mi zdjęcie ile pokazało ci km! Szukam kogoś kto mi zrobi również zdjęcie takiej Y AWD z 30-40 tysięcy przebiegu do 100% przed podróżą. Jest ktoś ?

cwireq

Posiadacz elektryka
pojawiają się głosy rozsądku o Y. kilka osób na forum zwracało na to uwagę od dawna, pomimo sprzeciwu wyznawców. Juniper powinien być w stanie rozwiązać największe bolączki ale czy tak się stanie zobaczymy. na razie zamknięta grupa Y-greków ;) twardo jest zapatrzona w swoje wybory i co najgorsze bezrefleksyjnie nagania innych do zakupu za pomocą swoich referali. degeneracja postępuje.
XDDD przecież gosc ma ICE Mercedesa E i praktycznie nim nie jezdzi bo wszędzie tesla. Sugerują że po roku tesla będzie miała ok 50k przebiegu a ICE 5k.

zlp

Pionier e-mobilności
Sugerują że po roku tesla będzie miała ok 50k przebiegu a ICE 5k.
Tak, te 5k to z powodu głównej zalety elektryka, a gość młody, prostata go jeszcze nie męczy.
Ciekawe kiedy dotrzemy do granicy, kiedy zasięg przestanie przeszkadzać w dłuższych podróżach. 1000km WLTP?

Last edited:

cwireq

Posiadacz elektryka
Tak, te 5k to z powodu głównej zalety elektryka, a gość młody, prostata go jeszcze nie męczy.
Ciekawe kiedy dotrzemy do granicy, kiedy zasięg przestanie przeszkadzać w dłuższych podróżach. 1000km WLTP?
3-4 lata aż upowszechnianie się baterie że stałym elektrolitem. Wtedy będzie 150kwh bateria dostępna cenowo i wagowo.