Nie pogardził bym 200kWh w TM3174 kWh to w TM3. W TMY to pewnie ze 200 kWh by musiło być.
Słuchaj, mam prośbę. Jak naładujesz do końca do 100% zrób mi zdjęcie ile pokazało ci km! Szukam kogoś kto mi zrobi również zdjęcie takiej Y AWD z 30-40 tysięcy przebiegu do 100% przed podróżą. Jest ktoś ?no ba... podjarka jest(white in white, TMY AWD)
tym bardziej że wyjeżdżamy całą rodziną na kilka dni, będzie można przy piwku pobawić się tabletem parę dni (mam nadzieję, że bateria mi nie siądzie gdzieś w górach))
BTW
Katowice
XDDD przecież gosc ma ICE Mercedesa E i praktycznie nim nie jezdzi bo wszędzie tesla. Sugerują że po roku tesla będzie miała ok 50k przebiegu a ICE 5k.pojawiają się głosy rozsądku o Y. kilka osób na forum zwracało na to uwagę od dawna, pomimo sprzeciwu wyznawców. Juniper powinien być w stanie rozwiązać największe bolączki ale czy tak się stanie zobaczymy. na razie zamknięta grupa Y-grekówtwardo jest zapatrzona w swoje wybory i co najgorsze bezrefleksyjnie nagania innych do zakupu za pomocą swoich referali. degeneracja postępuje.
CCCXDDD przecież gosc ma ICE Mercedesa E i praktycznie nim nie jezdzi bo wszędzie tesla. Sugerują że po roku tesla będzie miała ok 50k przebiegu a ICE 5k.
Tak, te 5k to z powodu głównej zalety elektryka, a gość młody, prostata go jeszcze nie męczy.Sugerują że po roku tesla będzie miała ok 50k przebiegu a ICE 5k.
3-4 lata aż upowszechnianie się baterie że stałym elektrolitem. Wtedy będzie 150kwh bateria dostępna cenowo i wagowo.Tak, te 5k to z powodu głównej zalety elektryka, a gość młody, prostata go jeszcze nie męczy.
Ciekawe kiedy dotrzemy do granicy, kiedy zasięg przestanie przeszkadzać w dłuższych podróżach. 1000km WLTP?
Niepoprawny marzyciel3-4 lata aż upowszechnianie się baterie że stałym elektrolitem. Wtedy będzie 150kwh bateria dostępna cenowo i wagowo.