Juniper - czy warto czekać?

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Akurat to tesla dobrze zrobiła usuwając selektor zmiany biegów. Ten na ekranie jest bardziej intuicyjny w samochodzie-smartphonie.
Zarówno mi, jak i żonie, było wygodnie z tym rozwiązaniem. Nawet wygodniej, bo naturalnie.
Co innego kierunkowskazy. Nie da się tego w żaden sposób obronić, już chyba lepsze byłyby też na ekranie, bo przynajmniej by zawsze były w tym samym miejscu 😀

cwireq

Posiadacz elektryka
Tak jak myślałem
Tesla przedłużyła promocyjne finansowanie na Muminka.
Promocja obejmuje również LR AWD
Mówiłem że wyprzedaż to się dopiero zacznie :)

Z drugiej strony nie wiadomo jeszcze jakieś warunki
1000021076.jpg

eimi

Pionier e-mobilności
Czy dobrze widzę że leasing 0.99% łączy się z przecenionymi egzemplarzami na inventory? Czy to błąd jak ostatnio i zaraz poprawia?

Już nie dali na sztywno promocji do końca kwartału tylko warunek odbioru w 7 dni

Luq-CIN

Zadomawiam się
Trochę mnie martwi brak przecieków (zdjęć, filmów) z terenu Europy.
Obawiam się że w pierwszej kolejności Y może być produkowane w Chinach i USA.
Europa (Giga Berlin) będzie musiała trochę poczekać na nowego Y
Co o tym myślicie?

Last edited:

eimi

Pionier e-mobilności
Pewnie tak będzie. W Chinach musi być pierwszy bo konkurencja najsilniejsza.

Na obecnym rozwoju rynku EV nie ma dobrego momentu na zakup, bo po kupnie zaraz i tak wyjdzie coś lepszego, tańszego. Nawet jak się pojawi Juniper, pierwsza fala zakupowa pójdzie a oni wprowadza trochę lepsze baterie. I tak można w kółko.

cwireq

Posiadacz elektryka
Trochę mnie martwi brak przecieków (zdjęć, filmów) z terenu Europy.
Obawiam się że w pierwszej kolejności Y może być produkowane w Chinach i USA.
Europa (Giga Berlin) będzie musiała trochę poczekać na nowego Y
Co o tym myślicie?
Pisałem już wcześniej że Juniper w EU i USA to raczej końcówka Q2. Chińczycy dostaną Junipera już pewnie po nowym chinskim roku. W związku z czym prawdziwe promocje na Y dopiero się zaczną :) Pierwsze Junipery obstawiam że będą tak +8000 USD droższe dopóki nie wyprzedza starego liftu Y.

Na razie sprawdziła się moja prognoza o przedłużeniu finansowania 0.99% zobaczymy jak będzie szło dalej :)

nabrU

Moderator
I daty zamówień na wszystkie wersje podstawowe TMY wróciły na styczeń 2025 również :p

Grzesiek

Pionier e-mobilności
I daty zamówień na wszystkie wersje podstawowe TMY wróciły na styczeń 2025 również :p
fajny zabieg aby wymusić wybór innych modeli :) ahh.... kreatywności nie można im odmówić.

A jak ktoś był cfańszy... i myślał, że kupi Juniper w pierwszej kolejności to jednak nie pykło.

Win win dla producenta.

eimi

Pionier e-mobilności
Ale w Chinach 1-3 miesiące na każdy wariant