Koszty jazdy EV zima (waw - sopot)

nabrU

Moderator
Podałeś w sumie różnicę czasu, ale uznaję odpowiedź :p
Wygrałeś nalepke Tesla Owners UK @krzyss, gdzie mam wysłać? ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Podałeś w sumie różnicę czasu, ale uznaję odpowiedź :p
Wygrałeś nalepke Tesla Owners UK @krzyss, gdzie mam wysłać? ;)
A znasz adres chata gpt ? Ja za glupi na taka matematyke, za to umiem zlecac :)

Michal

Moderator
czym sie chwalisz ... do tego na forum publicznym? Że jestes kolejnym potencjalnym mordercom... juz jeden z Arteona byl chyba poszukiwany
To jest ten sam typ, co się chwalił tym samym screenem, że jeździł 200+, tylko usunął wątek... W ogóle przestał pisać na jakiś czas, bo strach go obleciał ale chyba potrzeba chwalenia się głupotą jest silniejsza i jednak musi się pochwalić, bo się udusi...
Wtedy się tłumaczył, że to niby niemieckie autostrady, a teraz się okazuje, że Częstochowa - Gdańsk.
Śmieszne jest dla mnie zawsze, że ludzie myślą, że w internecie są anonimowi, a jak prokuratura się zainteresuje, to dojdzie do konkretnego klienta operatora internetu, momentu zrobienia zdjęcia i prawdziwej prędkości i skończy się rumakowanie.
Nawet gębę na screenie widać, więc się nie wyprze...

Last edited:

viallos

Pionier e-mobilności
Uuuu morderca ze 148 średniej wyłącznie A1. Przecież tak pomijalne przekroczenie nie jest nawet penalizowane. Odejmując przekłamanie wyszłoby pewnie równe 140. Fajnie się bawicie.
Na tej trasie są ograniczenia do 100 oraz bramki na których trzeba się zatrzymać. Pewnie przeleciał ...
Widać że nie masz pojęcia co oznacza przejechanie tylu kilometrów z taką średnią. Jeżeli chodzi o ten odcinek to praktycznie non stop trzeba lecieć jakieś 160km/h.

nabrU

Moderator
Kult zap...ania ma się dobrze @viallos. Rzeczywiście trzeba się starać (szczególnie przez kilkaset km) aby wyrobić taką średnią więc ja stawiam na prędkości bliżej 200 km/h w tym konkretnym przypadku.

Poniżej na poparcie ww. tezy mój przejazd na francuskiej autostradzie ze 140km/h na tempomacie i zwalnianiu do ok. 50km/h na bramkach (oficjalnie trzeba 30 km/h aby toll tag otworzył szlaban / zapaliło się zielone). Średni wynik ledwie 115 km/h

1736014989793.png

cooler

Pionier e-mobilności
Jasne, takie prędkości na A1 w nocy da się uzyskać nie przesądzając.
W linku średnia 138 z legalna prędkością 140km/h GPS (142 w Tesli):

kamilthusz

Posiadacz elektryka
Na tej trasie są ograniczenia do 100 oraz bramki na których trzeba się zatrzymać. Pewnie przeleciał ...
Widać że nie masz pojęcia co oznacza przejechanie tylu kilometrów z taką średnią. Jeżeli chodzi o ten odcinek to praktycznie non stop trzeba lecieć jakieś 160km/h.
Masz racje, co więcej nie posiadam prawa jazdy, samochodu, a tesle widziałem tylko w internecie.

Taki odczyt znaczy zupełnie nic, w optymalnych warunkach mógł jechać praktycznie przepisowo, faktycznie osiągając licznikowe 160 od czasu do czasu. Licznikowe 160 daje realne 145-155 przy vw. Przekroczenie 3-10%, przecież to morderca któremu należy się szubienica bez prawa do procesu albo nadepnięcie na klocek Lego.

Oczywiście mogło być tak, że jechał w słabych warunkach i gdzie mógł zapierniczal jak wariat, ale nie ma na to żadnych dowodów. Zalecałbym większą powściągliwość w szkalowaniu ludzi bez chociażby mocnych przesłanek.

nabrU

Moderator
Oczywiście mogło być tak, że jechał w słabych warunkach i gdzie mógł zapierniczal jak wariat, ale nie ma na to żadnych dowodów. Zalecałbym większą powściągliwość w szkalowaniu ludzi bez chociażby mocnych przesłanek.

Z tym brakiem dowodów to ostrożnie :p

Co prawda Arteon to nie MEB ale kto tam wie co tam wyciekło ;)