vwir
Pionier e-mobilności
Renault Megane, a nie e208.Słaby bait. Natomiast był film z testów, jak peugeot e208 wogóle nie dał rady na mrozie odpalić i jeszcze pękła rura od chłodzenia.
Renault Megane, a nie e208.Słaby bait. Natomiast był film z testów, jak peugeot e208 wogóle nie dał rady na mrozie odpalić i jeszcze pękła rura od chłodzenia.
Mam tak samo. Brak różnicy lato - zima można włożyć miedzy bajkiNo ja doświadczam ogromnej różnicy. Na pewno nie 15%.
Na ten przykład wyszło 29% większe zużycie.
Trasa ta sama. Tak samo przejechana. Jedyna różnica to temperatura zewnętrzna: 1st i 12st.
Łańcut-Przemyśl - 55km z prędkością 120km/h. Reszta ok 70km/h.
Sorry, ale jakim cudem jadąc 79 km w niespełna godzinę miałeś takie zużycie przy 1 stopniu Celsjusza. Przy następnej trasie też zrobię screena, bo ja jadąc w okolicach zera ze 120 km/h na tempomacie i średnią prędkością 117 km/h miałem zużycie na niższym poziomie - ok. 198 Wh/km. Jadąc w okolicach zera z odpalonym grzaniem baterii testowo oraz z tempomatem na 130-140 km/h w padającym śniegu miałem zużycie 226 Wh/km.No ja doświadczam ogromnej różnicy. Na pewno nie 15%.
Trasa ta sama. Tak samo przejechana. Jedyna różnica to temperatura zewnętrzna: 1st i 12st.
Dolicz jeszcze coś czego tesla nie zaraportowała, jakieś grzanie na postouju, większe straty energii ładując zimna baterię.No ja doświadczam ogromnej różnicy. Na pewno nie 15%.
Masz rację, pomyliłem się.Renault Megane, a nie e208.
Jadąc A1 z Ionity na Ionity Olsze do Ionity Kaszewo mając GPS-owe 140km/h 95% trasy miałem zużycie 272Wh/km. okolice 0 stopni. Nie ma w BEV lekko.Sorry, ale jakim cudem jadąc 79 km w niespełna godzinę miałeś takie zużycie przy 1 stopniu Celsjusza. Przy następnej trasie też zrobię screena, bo ja jadąc w okolicach zera ze 120 km/h na tempomacie i średnią prędkością 117 km/h miałem zużycie na niższym poziomie - ok. 198 Wh/km. Jadąc w okolicach zera z odpalonym grzaniem baterii testowo oraz z tempomatem na 130-140 km/h w padającym śniegu miałem zużycie 226 Wh/km.
Podobne, a nawet większe zużycie do Twojego miałem na A2 jak na źle wyważonych oponach i przed zrobieniem geometrii jechałem 130 km/h na tempomacie w okolicach 3 stopni - 235 Wh/km.
Tym bardziej jestem zaskoczony, bo mamy dokładnie takie samo auto. Ja mam Q2 2024 i to jedyna różnica.
Podeślesz linka? Chętnie zobaczęMasz rację, pomyliłem się.
Dobra, ale tutaj jechałeś 138 km/h średnią i to są dane z jakiejś aplikacji, więc pewnie uwzględniają wszystko (nie wiem, nie znam się). Przy dynamicznej jeździe jestem skłonny w to uwierzyć. Ale żeby przy 79 km pokonywanych przez 56 minut wyszło na ekranie w Tesli 226 Wh/km to już mi trudno uwierzyć.Jadąc A1 z Ionity na Ionity Olsze do Ionity Kaszewo mając GPS-owe 140km/h 95% trasy miałem zużycie 272Wh/km. okolice 0 stopni. Nie ma w BEV lekko.
View attachment 22189
Opony zmienione w zeszłym tygodniu, wyważone, nie mam drgań.Sorry, ale jakim cudem jadąc 79 km w niespełna godzinę miałeś takie zużycie przy 1 stopniu Celsjusza. Przy następnej trasie też zrobię screena, bo ja jadąc w okolicach zera ze 120 km/h na tempomacie i średnią prędkością 117 km/h miałem zużycie na niższym poziomie - ok. 198 Wh/km. Jadąc w okolicach zera z odpalonym grzaniem baterii testowo oraz z tempomatem na 130-140 km/h w padającym śniegu miałem zużycie 226 Wh/km.
Podobne, a nawet większe zużycie do Twojego miałem na A2 jak na źle wyważonych oponach i przed zrobieniem geometrii jechałem 130 km/h na tempomacie w okolicach 3 stopni - 235 Wh/km.
Tym bardziej jestem zaskoczony, bo mamy dokładnie takie samo auto. Ja mam Q2 2024 i to jedyna różnica.
Taka referencyjna trasa krajówką to przy 20 stopniach ok. latem 120 km robiłem ze zużyciem ok. 120 Wh/km, a w okolicach 2-3 stopni skakało mi do niespełna 140 Wh/km, przy czym średnia i tu i tu około 60 km/h.