Generalnie opłata za obce ubezpieczenie w stosunku do tego co oferuje leasing 250 PLN rocznie to standard. 500 PLN trochę drogo.
Po prostu jak masz "swoją polisę" to dostajesz jedną w roku dodatkową fakturę na 250 PLN za zarządzenie polisą obcą. Cena polisy i pojazdu w tym przypadku nie ma znaczenia. Czasem jednak przed zgodą na polisę obcą firma leasingowa może Ciebie poprosić żebyś przedstawił warunki szczegółowe polisy AC czy aby są ok bo bo te warunki przy AC mogą być różne. I na tym etapie dzieją się też takie cuda że propozycja ceny polisy firmy leasingowej spadaTe 500 to 250 opłaty od leasingu i 250 zwyżki od ubezpieczyciela
Sporo czytałem o tym projekcie ale akurat tego ograniczenie nie zauważyłem. Ale może coś przeoczyłem.Czy ktos pamieta gdzie bylo napisane, ze JDG moze uzyskac wiecej niz jedna dotacje na samochod osobowy? Jestem pewny ze widzialem o tym zapis ale nie moge tego znalezc..
Czy ktos pamieta gdzie bylo napisane, ze JDG moze uzyskac wiecej niz jedna dotacje na samochod osobowy? Jestem pewny ze widzialem o tym zapis ale nie moge tego znalezc..
Negocjuj cene ubezpieczenia u Leasingodawcy mając w ręku kontroferte z rynkuTe 500 to 250 opłaty od leasingu i 250 zwyżki od ubezpieczyciela
Napisz na priv - podpowiema gdzie ubezpieczacie leasingowe tesle ? nie znalazłem ani jednego kalkulatora online.
Problem jest taki, że BNP nie sprzedaje swojego ubezpieczenia.....Po prostu jak masz "swoją polisę" to dostajesz jedną w roku dodatkową fakturę na 250 PLN za zarządzenie polisą obcą. Cena polisy i pojazdu w tym przypadku nie ma znaczenia. Czasem jednak przed zgodą na polisę obcą firma leasingowa może Ciebie poprosić żebyś przedstawił warunki szczegółowe polisy AC czy aby są ok bo bo te warunki przy AC mogą być różne. I na tym etapie dzieją się też takie cuda że propozycja ceny polisy firmy leasingowej spadaa
Nie ma możliwości zakupu czegoś takiego.Negocjuj cene ubezpieczenia u Leasingodawcy
No jak tak jest to po prostu jest dziwne. Bo firmy leasingowe sprzedając "swoje" polisy też na zasadzie brokerskiej na tym zarabiają...Problem jest taki, że BNP nie sprzedaje swojego ubezpieczenia.....
A i tak dodatkową kasę za "obcą" polisę chce.
Na mnie tego typu "sztuczki" działają mocno zniechęcająco (do leasingów w ogóle)....
No jak nie mają to nie ma co negocjować. Ale wielu innych ma i negocjować możnaNie ma możliwości zakupu czegoś takiego.
Tylko wszędzie mnie nie ratuje, musi być ten jeden konkretny leasing, promowany przez Kia, bo tylko on się opłaca.No jak tak jest to po prostu jest dziwne. Bo firmy leasingowe sprzedając "swoje" polisy też na zasadzie brokerskiej na tym zarabiają...
Nie kleje takiej polityki i w takim razie w ślad idącymi za tym opłatami, fakt może to być irytujące.
Ale tak nie jest "wszędzie" nie ma co się zniechęcać.