Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność

solik

Pionier e-mobilności
Czy ktos pamieta gdzie bylo napisane, ze JDG moze uzyskac wiecej niz jedna dotacje na samochod osobowy? Jestem pewny ze widzialem o tym zapis ale nie moge tego znalezc..

Piernik

Posiadacz elektryka
Te 500 to 250 opłaty od leasingu i 250 zwyżki od ubezpieczyciela
Po prostu jak masz "swoją polisę" to dostajesz jedną w roku dodatkową fakturę na 250 PLN za zarządzenie polisą obcą. Cena polisy i pojazdu w tym przypadku nie ma znaczenia. Czasem jednak przed zgodą na polisę obcą firma leasingowa może Ciebie poprosić żebyś przedstawił warunki szczegółowe polisy AC czy aby są ok bo bo te warunki przy AC mogą być różne. I na tym etapie dzieją się też takie cuda że propozycja ceny polisy firmy leasingowej spada ;) ale reguł nie ma.
Wbrew pozorom ten koszt jest uzasadniony bo firma leasingowa musi "pilnować" klienta czy ubezpieczył zapłacił za polisę itp. Trochę ręczna robota.
Czy ktos pamieta gdzie bylo napisane, ze JDG moze uzyskac wiecej niz jedna dotacje na samochod osobowy? Jestem pewny ze widzialem o tym zapis ale nie moge tego znalezc..
Sporo czytałem o tym projekcie ale akurat tego ograniczenie nie zauważyłem. Ale może coś przeoczyłem.

Halczyn

Zadomawiam się
Te 500 to 250 opłaty od leasingu i 250 zwyżki od ubezpieczyciela
Negocjuj cene ubezpieczenia u Leasingodawcy mając w ręku kontroferte z rynku

Cav

Pionier e-mobilności
Po prostu jak masz "swoją polisę" to dostajesz jedną w roku dodatkową fakturę na 250 PLN za zarządzenie polisą obcą. Cena polisy i pojazdu w tym przypadku nie ma znaczenia. Czasem jednak przed zgodą na polisę obcą firma leasingowa może Ciebie poprosić żebyś przedstawił warunki szczegółowe polisy AC czy aby są ok bo bo te warunki przy AC mogą być różne. I na tym etapie dzieją się też takie cuda że propozycja ceny polisy firmy leasingowej spada ;) a
Problem jest taki, że BNP nie sprzedaje swojego ubezpieczenia.....
A i tak dodatkową kasę za "obcą" polisę chce.

Na mnie tego typu "sztuczki" działają mocno zniechęcająco (do leasingów w ogóle)....

Piernik

Posiadacz elektryka
Problem jest taki, że BNP nie sprzedaje swojego ubezpieczenia.....
A i tak dodatkową kasę za "obcą" polisę chce.

Na mnie tego typu "sztuczki" działają mocno zniechęcająco (do leasingów w ogóle)....
No jak tak jest to po prostu jest dziwne. Bo firmy leasingowe sprzedając "swoje" polisy też na zasadzie brokerskiej na tym zarabiają...
Nie kleje takiej polityki i w takim razie w ślad idącymi za tym opłatami, fakt może to być irytujące.
Ale tak nie jest "wszędzie" nie ma co się zniechęcać. To trochę tak jak by na podstawie Mazdy MX 30 ze względu na jej zasięg zniechęcić się do wszystkich elektryków ;)
Jestem też ciekaw jak w związku z tym pójdzie Paribas udział w tym "mój elektryk" gdzie wymagana jest częściowa cesja polisy AC na rzecz BOŚ, będzie im jeszcze bardziej trudniej to ogarnąć. Zobaczymy.
Nie ma możliwości zakupu czegoś takiego.
No jak nie mają to nie ma co negocjować. Ale wielu innych ma i negocjować można;)

Cav

Pionier e-mobilności
No jak tak jest to po prostu jest dziwne. Bo firmy leasingowe sprzedając "swoje" polisy też na zasadzie brokerskiej na tym zarabiają...
Nie kleje takiej polityki i w takim razie w ślad idącymi za tym opłatami, fakt może to być irytujące.
Ale tak nie jest "wszędzie" nie ma co się zniechęcać.
Tylko wszędzie mnie nie ratuje, musi być ten jeden konkretny leasing, promowany przez Kia, bo tylko on się opłaca.
Generalnie w ogóle go nie potrzebuję, pewnie po prostu zapłacę za auto z własnych środków i nie będę się zastanawiał jakie następne pułapki są w nim zawarte.