Koszty jazdy EV zima (waw - sopot)

Michal

Moderator
jeden taki, co jechał na A1 250 kmh siedzi teraz w Dubaju i modli się, żeby nie było zgodny na jego ekstradycję, bo zabił rodzinę jadąca przepisowo, a Ty nadal chwalisz się, że albo sam jesteś potencjalnym mordercą, albo wielokrotnie jeździsz z takim w aucie i jeszcze sugerujesz jednak, że to Ty.
Chyba do nie tego Boga się modlił, bo więzienie coraz bliżej:

Kara więzienia dla jeżdżących w Polsce powyżej 200 kmh!!!

cooler

Pionier e-mobilności
Ale się czepiacie, jeździcie jak kapelusznicy, a jak ktoś jeździ szybko i bezpiecznie, to od razu krzyk ;)
Ostrożnie, zaraz ktoś nie złapie ironii i będziesz obwieszczony mordercą drogowym...

viallos

Pionier e-mobilności
Korzystając z super warunków wczoraj wyskoczyłem na 1 dzień ponownie do Szczyrku w 2 osoby .. tym razem TM3LR z ładowaniem po drodze na Ionity w Radomsku. tym razem sprzęt w środku bez boxa. Wyjazd na 100% i dojazd na ładowarkę z ponad 30% .. niecałe 20min ładowania (35,612 KWH 73,01 PLN) .. nie zdążyłem z Ionity dojść dobrze na stację i kawę wypić ... i do Szczyrku na 15%. W sumie poniżej 4h z przerwą na ładowanie.
Podczas szusowania topup do 100% i powrót podobnie.

Nie no ... nie da się elektrykiem w góry na jeden dzień.

1736938843985.png

Jechałem bez dzieci +-10km/h do obowiązujących znaków i na całej trasie zdaje się wyprzedził mnie 1 samochód (słownie: jeden :) ).

krzyss

Pionier e-mobilności
Korzystając z super warunków wczoraj wyskoczyłem na 1 dzień ponownie do Szczyrku w 2 osoby .. tym razem TM3LR z ładowaniem po drodze na Ionity w Radomsku. tym razem sprzęt w środku bez boxa. Wyjazd na 100% i dojazd na ładowarkę z ponad 30% .. niecałe 20min ładowania (35,612 KWH 73,01 PLN) .. nie zdążyłem z Ionity dojść dobrze na stację i kawę wypić ... i do Szczyrku na 15%. W sumie poniżej 4h z przerwą na ładowanie.
Podczas szusowania topup do 100% i powrót podobnie.

Nie no ... nie da się elektrykiem w góry na jeden dzień.

View attachment 23884

Jechałem bez dzieci +-10km/h do obowiązujących znaków i na całej trasie zdaje się wyprzedził mnie 1 samochód (słownie: jeden :) ).
Jak bys jeszcze dodal skad jechales i ile km zrobiles :)

viallos

Pionier e-mobilności
Jak bys jeszcze dodal skad jechales i ile km zrobiles :)
Przez tydzien od ostatiego pobytu w Szczyrku który w tym wątku opisywałem nie zmieniłem miejsca zamieszkania, zatem uznajmy okolice Pruszkowa pod Warszawą 😀.

Ostatnio to 1 dzień to stoi się w korku żeby wjechać do Szczyrku xD ogólnie jak dojechałeś tego samego dnia to sukces :) Ja patrzę co się tam ostatnio dzieje to wole już sobie pod domem ze śniegu górkę usypać
Bo trzeba wiedzieć kiedy jechać 😀 . Generalnie ja jadę jak wszyscy wyjeżdżają.... hehe... tak było zaraz po Nowym Roku ... a w tygodniu raczej nie ma tam żadnych problemów.

cooler

Pionier e-mobilności
I to byłem ja, w swojej starej Toyocie Tercel :) Też się dziwiłem dlaczego M3 i jedzie tak wolno, ale się śpieszyłem trochę i nie miałem czasu się przyjrzeć kto tak się męczy :)
W sumie to pusto było i był to jedyny samochód który wyprzedziłem :)

viallos

Pionier e-mobilności
I to byłem ja, w swojej starej Toyocie Tercel :) Też się dziwiłem dlaczego M3 i jedzie tak wolno, ale się śpieszyłem trochę i nie miałem czasu się przyjrzeć kto tak się męczy :)
W sumie to pusto było i był to jedyny samochód który wyprzedziłem :)
@cooler ... co Ty bierzesz ze masz takie zjawy.

Marzyciel 🤣🤣🤣